Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Grillat sidfläsk

Grillat sidfläsk kräver sina timmar i ugnen, men det är värt den tiden. Du gnider in köttet med citron, salt och peppar innan du stoppar in det i ugnen. Resultatet är fulländat.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2012
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sidfläsket tillagas i ugnen i 3 timmar före grillningen.
  2. Sätt ugnen på 100°C.
  3. Snitta svålen så att det blir ett rutmönster. Blanda citronskal, olivolja, salt och peppar i en skål. Gnid in köttet med blandningen och lägg det i en ugnssäker form.
  4. Tillaga i ugn i 3-4 timmar. När man sticker i köttet med en gaffel ska den lossna lätt. Hit kan man med fördel förbereda dagen före.
  5. Skär det avsvalnade köttet i bitar. Grilla hastigt så det får fina grillränder och blir varmt.
  6. Servera gärna som sidfläsk till Potatisallad med sidfläsk, kapris och vårlök samt Chokladvinägrett.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • ca 1 kg färskt sidfläsk
  • rivet skal från 1 citron
  • 1 msk olivolja
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer