Popcorn chicken – Friterad kyckling

Betyg 4.6 av 5.
11 personer har röstat
6
Popcorn chicken – Friterad kyckling

Popcorn chicken är små bitar friterad kyckling som fått namn efter sitt popcornliknande utseende. Dessa gyllene, krispiga munsbitar avnjuts bäst doppade i chilisås.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2023

Popcorn chicken – Friterad kyckling

Ingredienser

4 portioner
350 g kycklingfilé (350 g motsvarar ca 2 st)
1 tsk salt
2 tsk vitlökspulver
2 tsk lökpulver
2 tsk chilipulver
ca 10 dl neutral olja (till fritering)

Frityrsmet

1 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 dl majsstärkelse
1 1/2 tsk bakpulver
2 1/2 dl iskallt vatten

Till servering

flingsalt
sweet chili, chilisås eller srirachasås

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.6 av 5.
11 personer har röstat

Kommentarer

Favorit. Tänk på att frysen kyckling har insprängt vatten, så ha lite mindre vatten i smeten till nytinad kyckling.

Patrik

2024-10-19

Jättegott! Hela familjen älskade den. Den enda minus är att det inte går att sluta äta:-)

Maria

2024-10-06

Väldigt gott! Håller med Maria om att det gick bra att doppa flera tillsammans. Körde också med lårkycklingfilé.

Isabell

2024-07-29

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet är beräknat exkl. serveringsförslag.
Energi1493 KJ / 356 kCal
Fett14 g
Salt2.3 g
Kolhydrater35 g
Protein22 g

Testa liknande recept

Tempurafriterad aubergine
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Tempuragrönsaker med sesam- och srirachamajonnäs
Betyg 4.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Friterade smågurkor med smetana
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Friterad lutfisk med jalapeño och ärt- och avokadokräm
Betyg 2.3 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Jordnöts-rub
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Tacokrydda med vitlök
Betyg 4 av 5.
12 personer har röstat
Under 15 min att tillaga