Popcorn chicken – Friterad kyckling
Popcorn chicken är små bitar friterad kyckling som fått namn efter sitt popcornliknande utseende. Dessa gyllene, krispiga munsbitar avnjuts bäst doppade i chilisås.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2023
Ingredienser
4 portioner
350 g kycklingfilé (350 g motsvarar ca 2 st)
1 tsk salt
2 tsk vitlökspulver
2 tsk lökpulver
2 tsk chilipulver
ca 10 dl neutral olja (till fritering)
Frityrsmet
1 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 dl majsstärkelse
1 1/2 tsk bakpulver
2 1/2 dl iskallt vatten
Till servering
flingsalt
sweet chili, chilisås eller srirachasås
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat exkl. serveringsförslag.
Energi1493 KJ / 356 kCal
Fett14 g
Salt2.3 g
Kolhydrater35 g
Protein22 g
Kommentarer
Favorit. Tänk på att frysen kyckling har insprängt vatten, så ha lite mindre vatten i smeten till nytinad kyckling.
Patrik
2024-10-19Jättegott! Hela familjen älskade den. Den enda minus är att det inte går att sluta äta:-)
Maria
2024-10-06Väldigt gott! Håller med Maria om att det gick bra att doppa flera tillsammans. Körde också med lårkycklingfilé.
Isabell
2024-07-29