Popcorn chicken – Friterad kyckling

Popcorn chicken är små bitar friterad kyckling som fått namn efter sitt popcornliknande utseende. Dessa gyllene, krispiga munsbitar avnjuts bäst doppade i chilisås.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2023

Ingredienser
4 portioner
350 g kycklingfilé (350 g motsvarar ca 2 st)
1 tsk salt
2 tsk vitlökspulver
2 tsk lökpulver
2 tsk chilipulver
ca 10 dl neutral olja (till fritering)
Frityrsmet
1 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 dl majsstärkelse
1 1/2 tsk bakpulver
2 1/2 dl iskallt vatten
Till servering
flingsalt
sweet chili, chilisås eller srirachasås
För alla
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg. Innehåller gluten.
Näringsvärdet är beräknat exkl. serveringsförslag.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1493 KJ / 356 kCal
Fett14 g
Salt2.3 g
Kolhydrater35 g
Protein22 g
Kommentarer
❤️❤️❤️❤️😋😋😋😋
Samaneh
2023-09-09Så himla gott. Enkelt o mycket smak
Kenneth
2023-07-30Gott och enkelt att göra. Minus för att om man verkligen ska doppa och fritera individuella bitar är det en lång process. Det gjorde inte jag men det funkade ändå bra. Använde kycklinglårfilé.
Maria
2023-05-06