Rödvinssås med chili & kakao
Imponerande och läcker rödvinssås med chili och kakao som blir pricken över i till de flesta kötträtter! Morot, rotselleri, rödlök och kalvfond är några av de höstiga smakerna som går så bra ihop med chilin och vinet.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2006
Ingredienser
6 portioner
100 g rotselleri
1 liten morot
1 liten rödlök
1 liten röd chilifrukt t ex spansk peppar
2 - 3 vitlöksklyftor
1 tomat
2 msk olivolja
1 1/2 msk kakao
2 msk strösocker
1 dl balsamvinäger
3 dl rödvin eller rött matlagningsvin
2 msk konc kalvfond
4 dl vatten
1 - 1 1/2 msk brun maizenaredning
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi460 KJ / 110 kCal
Fett6 g
Kommentarer
Jättegod sås till grillat! men jag tog kakaooulver...och lite ingefära.
Berit
2011-05-20En verklig god sås. Perfekt när man bjuder in vänner.
Claes
2008-06-02Rekommenderas varmt! Det är ganska mycket jobb bakom såsen men resultatet är värd mödan. Vi uppfattade varken rotsellerin eller vinägern som ett problem och även vi använde oss av en bättre choklad, 72% som finhackades och rördes ner precis innan serveringen. Jag serverade såsen som en av två såser(gorgonzola) till oxfilétournedo - Smarrigt!
Christer
2008-01-07