Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Nyårsfestlig biffrad

Saftig och välsmakande biff som du enkelt tillagar i ugn. Bryn biffraden i olja och täck den sedan med fräst schalottenlök och vitlök. Ett magnifikt inslag på nyårsfesten som kommer imponera på gästerna!

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 150°C.
  2. Salta och peppra köttet generöst. Bryn köttet runt om i en het lättoljad stekpanna. Lägg över på en ugnsplåt.
  3. Skala och skiva lök och vitlök tunt. Rosta gyllenbrun i en panna med olivolja. Låt rinna av på hushållspapper. Skeda över/gnid in blandningen på köttets ovansida.
  4. Tillaga köttet i ugnen, gärna med stektermometer, tills innertemperaturen är ca 56°C, eller i ca 45 minuter. Servera köttet med Blomkålspuré, Rödvinssås med chili & kakao och Kantarellfräs.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 6
  • flingsalt och nymalen svartpeppar
  • 1 1/2 kg biffrad med eller utan kappa
  • olja till stekning
  • 6 schalottenlökar
  • 6 vitlöksklyftor
  • 1/2 dl mild olivolja
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1640 kJ / 390 kCal
Fett: 18 g
Läs mer om näringsvärden