Parmalindad laxfilé med getostgratinerade gulbetor och rödvinssås
Parmalindad laxfilé är en utsökt festrätt. Med getostgratinerade gulbetor blir det både spännande och livfullt. Den smarriga rödvinssåsen innehåller stjärnanis och ingefära.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2007
Ingredienser
6 portioner
900 g laxfilé
12 tunna skivor parmaskinka
1 kvist rosmarin
olivolja
600 g gulbetor
100 g getost
salt
vitpeppar
Sås
2 msk strösocker
4 dl rödvin
3 msk konc kalvfond
5 dl vatten
1 msk balsamvinäger
2 stjärnanis
1 liten bit ingefära
1/2 chilifrukt (t ex serrano)
finrivet skal och saft av 1 lime
honung
1 msk smör
maizenaredning
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2060 KJ / 490 kCal
Fett26 g
Kommentarer
Super gott alla nöjda. Jag hittade inte var rosmarinen skulle in. Mvh Karin
Karin
2018-03-04Jag använde kolja istället för lax, en fisk som inte är lika fast i köttet, så istället för att linda parman runt så gjorde jag allt i stor form, och strösslade strimlad parma över fisken (jag hade också på¨strimlad purjolök). Jag tycker att detta var en supersmidig rätt eftersom det gick att för-köra allt (utom fisken) för att sedan värma på det direkt innan servering. Såsen var mycket god fast jag gjorde minst dubbelt så mycket!
Katrina
2008-11-035 hattar! Fantastisk mustig sås med överraskande smak som lyfter allt,värd sin tid att göra.Går mkt bra med rödbetor isf gulbetor.Festrätt som gjorde succé.
Ewa
2007-09-21