Parmalindad laxfilé med getostgratinerade gulbetor och rödvinssås

Betyg 3.6 av 5.
35 personer har röstat
6
Parmalindad laxfilé med getostgratinerade gulbetor och rödvinssås

Parmalindad laxfilé är en utsökt festrätt. Med getostgratinerade gulbetor blir det både spännande och livfullt. Den smarriga rödvinssåsen innehåller stjärnanis och ingefära.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2007

Parmalindad laxfilé med getostgratinerade gulbetor och rödvinssås

Ingredienser

6 portioner
900 g laxfilé
12 tunna skivor parmaskinka
1 kvist rosmarin
olivolja
600 g gulbetor
100 g getost
salt
vitpeppar

Sås

2 msk strösocker
4 dl rödvin
3 msk konc kalvfond
5 dl vatten
1 msk balsamvinäger
2 stjärnanis
1 liten bit ingefära
1/2 chilifrukt (t ex serrano)
finrivet skal och saft av 1 lime
honung
1 msk smör
maizenaredning

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
35 personer har röstat

Kommentarer

Super gott alla nöjda. Jag hittade inte var rosmarinen skulle in. Mvh Karin

Karin

2018-03-04

Jag använde kolja istället för lax, en fisk som inte är lika fast i köttet, så istället för att linda parman runt så gjorde jag allt i stor form, och strösslade strimlad parma över fisken (jag hade också på¨strimlad purjolök). Jag tycker att detta var en supersmidig rätt eftersom det gick att för-köra allt (utom fisken) för att sedan värma på det direkt innan servering. Såsen var mycket god fast jag gjorde minst dubbelt så mycket!

Katrina

2008-11-03

5 hattar! Fantastisk mustig sås med överraskande smak som lyfter allt,värd sin tid att göra.Går mkt bra med rödbetor isf gulbetor.Festrätt som gjorde succé.

Ewa

2007-09-21

Näringsvärde per portion

Energi2060 KJ / 490 kCal
Fett26 g

Testa liknande recept

Parmalindad oxfilé med svampkräm och balsamvinägersås
Betyg 4.4 av 5.
92 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Italiensk fylld filé
Betyg 3.7 av 5.
29 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rödvinssås med sting
Betyg 4.1 av 5.
50 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Rödvinssås med chili & kakao
Betyg 3 av 5.
57 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Vin chaud med apelsin
Betyg 3.2 av 5.
30 personer har röstat
Under 15 min att tillaga