Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Rödvinssky

Rödvinssky är en enkel och god rödvinssås med rött vin, kalvfond och rödlök. Rödvinsskyn är en given sås till oxfilé, men även som tillbehör till annat kött. Fräs lök och socker, koka med vinet, fond och vatten. Sila och red. Rödvinssåsen är klar på en dryg kvart!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 dl portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skiva löken.
  2. Fräs löken mjuk i oljan i en kastrull.
  3. Tillsätt sockret och fräs tills det är ljusbrunt. Häll försiktigt i vinet och låt koka ihop ca 10 minuter.
  4. Tillsätt fond och vatten, låt koka ca 5 minuter.
  5. Sila bort löken. Red av med majsstärkelse utrört i lite vatten.
  6. Smaka av med salt och peppar.

Ingredienser

Portioner: 2 dl
  • 1 rödlök
  • 1 tsk olja
  • 1 1/2 msk strösocker
  • 3 dl rött vin
  • 3 msk kalvfond
  • 1 dl vatten
  • 1 1/2 tsk maizena majsstärkelse
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan