Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Enkel

Kantarellfräs

Kantarellfräs är ett fantastiskt välsmakande tillbehör som går snabbt att röra ihop! Stek bacon och tillsätt svamp, krydda med salt och peppar. Det salta baconet passar perfekt ihop med de mjuka smakerna av kantarell.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär baconet i strimlor. Stek dem i en het lätt oljad panna.
  2. Häll av det mesta fettet och tillsätt svampen till baconet. Fräs ett par minuter. Salta och peppra. Serveras gärna till Nyårsfestlig biffrad, Blomkålspuré och Rödvinssås med chili & kakao.

För alla

Fri från gluten, mjölkprotein, laktos och ägg.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 1 paket bacon (à 140 g)
  • 250 g färska kantareller (250 g färska motsvarar 2 burkar konserverade à 184 g)
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 380 kJ / 90 kCal
Fett: 8 g
Läs mer om näringsvärden