Kantarellfräs

Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
1
Kantarellfräs

Kantarellfräs är ett fantastiskt välsmakande tillbehör som går snabbt att röra ihop! Stek bacon och tillsätt svamp, krydda med salt och peppar. Det salta baconet passar perfekt ihop med de mjuka smakerna av kantarell.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2006

Kantarellfräs

Ingredienser

6 portioner
1   paket bacon (à 140 g)
250 g  färska kantareller (250 g färska motsvarar 2 burkar konserverade à 184 g)
salt och peppar

För alla

Fri från gluten, mjölkprotein, laktos och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat

Kommentar

Det var för mycket bacon i förhållande till kantarellerna, så det hela blev för salt. 1/2 paket bacon till 350 g färska kantareller och utesluta saltet vid kryddning var mer lagom. Jag kokade ihop det med lite grädde och då blev det bättre.

Mari

2007-07-30

Näringsvärde per portion

Energi380 KJ / 90 kCal
Fett8 g

Testa liknande recept

Basilikagös med citron, bacon och kantareller
Betyg 3.4 av 5.
23 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kantarelltoast med färskost och bacon
Betyg 4.2 av 5.
71 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Syltad lök och svamp
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kantarellmacka med pocherat ägg
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kroppkakor med svamp och bacon
Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kantarellpaj med bacon och ruccola
Betyg 4.4 av 5.
49 personer har röstat
Över 60 min att tillaga