Kantarellfräs

Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
1
Kantarellfräs

Kantarellfräs är ett fantastiskt välsmakande tillbehör som går snabbt att röra ihop! Stek bacon och tillsätt svamp, krydda med salt och peppar. Det salta baconet passar perfekt ihop med de mjuka smakerna av kantarell.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2006

Kantarellfräs

Ingredienser

6 portioner
1 paket bacon (à 140 g)
250 g färska kantareller (250 g färska motsvarar 2 burkar konserverade à 184 g)
salt
peppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat

Kommentar

Det var för mycket bacon i förhållande till kantarellerna, så det hela blev för salt. 1/2 paket bacon till 350 g färska kantareller och utesluta saltet vid kryddning var mer lagom. Jag kokade ihop det med lite grädde och då blev det bättre.

Mari

2007-07-30

Näringsvärde per portion

Energi380 KJ / 90 kCal
Fett8 g

Testa liknande recept

Kantarellpaj med bacon och rucola
Betyg 4.8 av 5.
9 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Basilikagös med citron, bacon och kantareller
Betyg 3.4 av 5.
23 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kantarelltoast med färskost och bacon
Betyg 4.2 av 5.
74 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Kantarellmacka med pocherat ägg
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Smörstekta kantareller
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kantareller på rödlöksbädd
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 15 min att tillaga