Madeirasås

Betyg 4 av 5.
25 personer har röstat
10
Madeirasås

Förstklassig, utsökt madeirasås. Fyllig, behaglig smak med balsamvinäger och söt madeira. Vitlök, morot och olja ger en förstklassig smak. Madeirasåsen passar utmärkt till fläskkött.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2001

Madeirasås

Ingredienser

4 portioner
1   gul lök
2   vitlöksklyftor
1   morot
2 msk  olja
2 msk  socker
ca 1 - 2 msk  balsamvinäger
1 dl  madeira
2 msk  kalvfond (konc på flaska)
2 dl  vatten
salt och peppar
1 1/2 msk  maizenaredning (för mörka såser)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
25 personer har röstat

Kommentarer

Toppen! Lägger till ca 2 msk (till 8 port) japansk soya. Och blänker av med någon msk smör. Inte fel att lägga till lite persilja till grönsaksfräset heller. 😀

Maria

2022-01-14

Riktigt bra, men minska vinägern med en tredjedel och ha i mer senare om ni tycker det behövs.

Christofher

2020-01-04

Håller med Maria, lika delar vinäger och madeira? Funkar inte alls. I med mer madeira och byt ut vinäger mot rödvin (Dao) så blir det bättre.

Ulf

2019-12-30

Hej Ulf! Ursäkta sent svar. Ja, det ska vara lika delar vinäger och madeira och som alltid när man lagar mat är det bra att smaka av! Tack även för ditt tips! Hälsningar Elina

Redaktionen

2020-01-22

Testa liknande recept

Portvinssås
Betyg 4.4 av 5.
39 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Rödvinssås med chili & kakao
Betyg 2.9 av 5.
56 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Rödvinssås med sting
Betyg 4.1 av 5.
47 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Balsamicosås
Betyg 4.2 av 5.
81 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rödvinssky
Betyg 3.4 av 5.
147 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Över 60 min att tillaga