Madeirasås

Betyg 4 av 5.
28 personer har röstat
14
Madeirasås

Förstklassig, utsökt madeirasås. Fyllig, behaglig smak med balsamvinäger och söt madeira. Vitlök, morot och olja ger en förstklassig smak. Madeirasåsen passar utmärkt till fläskkött.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2001

Madeirasås

Ingredienser

4 portioner
1   gul lök
2   vitlöksklyftor
1   morot
2 msk  olja
2 msk  socker
ca 1 - 2 msk  balsamvinäger
1 dl  madeira
2 msk  kalvfond (konc på flaska)
2 dl  vatten
salt och peppar
1 1/2 msk  maizenaredning (för mörka såser)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
28 personer har röstat

Kommentarer

Hej! Först följde jag receptet men tog mindre socker och mer kalvfond som någon eller några hade skrivit om här. Jag tyckte såsen fortfarande hade lite för mycket smak av balsamvinäger, men den var rättså god. Gjorde en ny sås näst följande dag, bytte ut balsamvinäger mot mot rött vin samt fräste lök, krossad vitlök, morot och persilja samt avsluta med en klick smör. Jag slog ihop bägge såserna och fick en riktigt god Madeirasås tack vare era kommentarer. Ps. Balsamvinäger kanske behövs, men ytterst lite av den varan. Jalle

Jarl

2024-08-30

Ta bara 1 TESKED socker, 3dl Madeira och lite mer kalvfond. Så smakar den maderiasås, ovan recept smakar sockervadd

Mikael

2024-02-03

Supergott! Relativt enkelt

Maria

2023-12-16

Testa liknande recept

Portvinssås
Betyg 4.4 av 5.
40 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Rödvinssås med chili & kakao
Betyg 3 av 5.
57 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Rödvinssås med sting
Betyg 4.1 av 5.
50 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Balsamicosås
Betyg 4.2 av 5.
88 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rödvinssky
Betyg 3.4 av 5.
153 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Över 60 min att tillaga