Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Madeirasås

(33)
30 MIN | Medel
Kommentarer
Spara
Börja laga

Förstklassig, utsökt madeirasås. Fyllig, behaglig smak med balsamvinäger och söt madeira. Vitlök, morot och olja ger en förstklassig smak. Madeirasåsen passar utmärkt till fläskkött.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2001
Till Buffé

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 morot
  • 2 msk olja
  • 2 msk socker
  • 1 dl balsamvinäger
  • 1 dl madeira
  • 2 msk kalvfond (konc på flaska)
  • 2 dl vatten
  • salt och peppar
  • 1 1/2 msk maizenaredning (för mörka såser)
Lägg till i inköpslistan

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och hacka lök, vitlök och morot. Fräs i olja i en vid panna.
  2. Tillsätt socker och låt karamellisera, dvs låt sockret smälta och få en ljusbrun färg.
  3. Tillsätt balsamvinäger och madeira. Var försiktig, det kan sprätta. Låt koka ihop någon minut.
  4. Tillsätt fond och vatten och låt koka ihop några minuter. Smaka av med salt och peppar.
  5. Sila såsen och red med maizena.
  6. Servera gärna till Fläskfilé wellington.

ICA återkallar ICA salladsmix Läs mer