Madeirasås
Förstklassig, utsökt madeirasås. Fyllig, behaglig smak med balsamvinäger och söt madeira. Vitlök, morot och olja ger en förstklassig smak. Madeirasåsen passar utmärkt till fläskkött.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2001
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 morot
2 msk olja
2 msk socker
ca 1 - 2 msk balsamvinäger
1 dl madeira
2 msk kalvfond (konc på flaska)
2 dl vatten
salt och peppar
1 1/2 msk maizenaredning (för mörka såser)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Hej! Först följde jag receptet men tog mindre socker och mer kalvfond som någon eller några hade skrivit om här. Jag tyckte såsen fortfarande hade lite för mycket smak av balsamvinäger, men den var rättså god. Gjorde en ny sås näst följande dag, bytte ut balsamvinäger mot mot rött vin samt fräste lök, krossad vitlök, morot och persilja samt avsluta med en klick smör. Jag slog ihop bägge såserna och fick en riktigt god Madeirasås tack vare era kommentarer. Ps. Balsamvinäger kanske behövs, men ytterst lite av den varan. Jalle
Jarl
2024-08-30Ta bara 1 TESKED socker, 3dl Madeira och lite mer kalvfond. Så smakar den maderiasås, ovan recept smakar sockervadd
Mikael
2024-02-03Supergott! Relativt enkelt
Maria
2023-12-16