Rödbetspuckar med basilika

157
2
Rödbetspuckar med basilika

De flesta grönsaker och rotfrukter går att forma till matiga ”vego-puckar”, alltså platta biffar som du steker och bjuder med fräscha tillbehör – i salladsblad, kålblad eller bröd. Rödbetor är basen i de här läckert lilaröda puckarna, vilket ger en tydlig rödbetssmak.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2016

Rödbetspuckar med basilika

Ingredienser

ca 20 biffar
450 g
rödbetor
1/2
medelstor rödlök
1
vitlöksklyfta
2 dl
havregryn
1
ägg
1 msk
fryst hackad basilika
ca 2 msk
rapsolja
2 krm
salt
1/2 krm
svartpeppar

Tillbehör

kålblad, salladsblad eller tortillabröd

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: byt ut havregryn mot ren havre.
Innehåller ägg.

Gör så här

Näringsberäkningen är per biff utan tillbehör.

Vad tyckte du om receptet?

157

Kommentarer

Anette

3/16/2020

Så goda!

Sanna

10/15/2018

Supergoda!

Näringsvärde per portion

Energi 172 KJ / 41 kCal
Fett 2 g
Salt 0.2 g
Kolhydrater 5 g
Protein 1 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept