Rödbetspuckar med basilika
De flesta grönsaker och rotfrukter går att forma till matiga ”vego-puckar”, alltså platta biffar som du steker och bjuder med fräscha tillbehör – i salladsblad, kålblad eller bröd. Rödbetor är basen i de här läckert lilaröda puckarna, vilket ger en tydlig rödbetssmak.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2016
Ingredienser
ca 20 biffar
450 g rödbetor
1/2 medelstor rödlök
1 vitlöksklyfta
2 dl havregryn
1 ägg
1 msk fryst hackad basilika
ca 2 msk rapsolja
2 krm salt
1/2 krm svartpeppar
Tillbehör
kålblad, salladsblad eller tortillabröd
Gör så här
Näringsberäkningen är per biff utan tillbehör.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi172 KJ / 41 kCal
Fett2 g
Salt0.2 g
Kolhydrater5 g
Protein1 g
Kommentarer
Så goda!
Anette
2020-03-16Supergoda!
Sanna
2018-10-15