Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Carpaccio på rödbeta med chèvre

Här är en läcker och vegetarisk carpaccio på rödbeta med chèvre. Rödbetor, chèvreost, solrosfrön och honung är en magisk smakkombination och en underbar förrätt som alla kommer att älska.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2011
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka rödbetor mjuka. Häll av och gnid av skalet under rinnande kallt vatten.
  2. Rosta solrosfrön i en torr och het stekpanna.
  3. Skär rödbetorna i tunna skivor.
  4. Fördela rödbetorna och späda salladsblad på tallrikar (1 per port). Bryt getost i bitar. Strö över ost och rostade solrosfrön. Ringla över lite olivolja och balsamicosirap eller honung på varje tallrik. Mal över svartpeppar och strö över flingsalt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g rödbetor (eller gulbetor)
  • 1/2 dl solrosfrön
  • 1 påse späda salladsblad (à 65 g)
  • 150 g getost av chèvretyp
  • olivolja
  • balsamicosirap eller honung
  • svartpeppar
  • flingsalt
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1197 kJ / 286 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer