Kycklingfärsbiffar med rödbetor och getostdressing
Smakrika kycklingfärsbiffar med soltorkade tomater. Biffarna kryddas med en lättgjord getostdressing och rostade, färska rödbetor. Pocherat ägg blir pricken över i.
Ingredienser
4 portioner
Rödbetor
700 g rödbetor
2 msk rapsolja
salt och svartpeppar
Kycklingfärsbiffar
1 gul lök
500 g kycklingfärs
2 msk soltorkad tomatcrème
1 tsk salt
1 krm peppar
2 msk potatismjöl
1/2 dl vispgrädde
2 msk smör
Pocherat ägg
1 l vatten
3 msk ättiksprit (12%)
4 ägg
Getostdressing
1 dl mjölk (1,5%)
100 g getost
Grönsaker
150 g haricots verts (bönor)
65 g färsk bladspenat
För alla
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktofri grädde, laktosfritt smör, laktosfri mjölkdryck och byt ut getosten mot ex. laktosfri fetaost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde och mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut getost mot mjölkproteinfri ost.
Gör äggfri: uteslut de pocherade äggen.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2930 KJ / 701 kCal
Fett49.4 g
Salt2.6 g
Kolhydrater29.3 g
Protein42.9 g
Kommentar
Biffarna blev goda och bra men såsen fick jag tyvärr inte alls till. Gott med rostade rödbetor till men tycker helheten på denna rätten känns lite konstig..? Kommer nog inte laga igen.
Rebecka
2022-11-30