Rödbetspuckar med basilika

Betyg 3.2 av 5.158 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Rödbetspuckar med basilika

De flesta grönsaker och rotfrukter går att forma till matiga ”vego-puckar”, alltså platta biffar som du steker och bjuder med fräscha tillbehör – i salladsblad, kålblad eller bröd. Rödbetor är basen i de här läckert lilaröda puckarna, vilket ger en tydlig rödbetssmak.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2016

Rödbetspuckar med basilika

Ingredienser

ca 20 biffar
450 g rödbetor
1/2 medelstor rödlök
1 vitlöksklyfta
2 dl havregryn
1 ägg
1 msk fryst hackad basilika
ca 2 msk rapsolja
2 krm salt
1/2 krm svartpeppar

Tillbehör

kålblad, salladsblad eller tortillabröd

Gör så här

00:30:00
00:03:00
Näringsberäkningen är per biff utan tillbehör.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

2 st
  • Så goda!

    Anette

  • Supergoda!

    Sanna

Näringsvärde per portion

Energi172 KJ / 41 kCal
Fett2 g
Salt0.2 g
Kolhydrater5 g
Protein1 g

Testa liknande recept

  • Carpaccio på rödbeta med chèvre
    Betyg 3.6 av 5.37 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Klassisk råbiff
    Betyg 4.2 av 5.37 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Rosa hummus
    Betyg 2.7 av 5.15 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Rödbets- och pepparotssallad
    Betyg 2.5 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad