Rödbetsgryta med mandel- och ärtchutney

Betyg 3.7 av 5.
38 personer har röstat
6Klimatsmart
Rödbetsgryta med mandel- och ärtchutney

En riktigt lättlagad vegetarisk gryta. Rödbetor, morötter och röda linser ger grytan mycket smak. Och så en annorlunda chutney på gröna ärter, mandel och färsk ingefära till. Blir det något över av chutneyn? Den är grym som grönsaksdipp!

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2013

Rödbetsgryta med mandel- och ärtchutney

Ingredienser

4 portioner

Mandel- och ärtchutney

2 dl sötmandel (gärna skållad och skalad)
200 g frysta gröna ärtor
1 msk färskriven ingefära
1 msk färskpressad citronjuice
1 tsk malen koriander
1 tsk örtsalt
1 krm peppar

Rödbetsgryta

1 gul lök
400 g rödbetor (400 g motsvarar ca 5 -7 st)
400 g morötter (400 g motsvarar ca 3-5 st)
3 dl torkade röda linser
1 l vatten
2 vitlöksklyftor
1 msk färskpressad citronjuice
2 tsk örtsalt
1 krm nymalen svartpeppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
38 personer har röstat

Kommentarer

Det här receptet hade behövt mått i deciliter och antal, inte bara vikt.

Moa

2021-05-14

Hej Moa! Vi har nu lagt till styck på morötter och rödbetor men de kan ju variera i storlek därför blir det lite svårt att säga exakt antal. Hoppas detta underlättar. Hälsningar Ulrika.

Redaktionen

2021-05-28

Gav rätten en 3:a, går bra att göra och är en helt ok bas-veg-gryta. Däremot tycker jag att receptet fattas lite oompf. Lite mer krydda? Själv lade jag till sambal oelek och yoghurt till chutneyn för lite mer smak och sting.

Sanna

2019-07-12

Den godaste vegetariska rätt jag ätit!

Helena

2013-04-13

Näringsvärde per portion

Energi2288 KJ / 547 kCal
Fett18 g
Salt3 g
Kolhydrater60 g
Protein27 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Vegobollar med lins- och skogschampinjonsallad
Betyg 3.4 av 5.
31 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Daal på röda linser med garam masala
Betyg 4 av 5.
257 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Tomat-, curry- och kokoslinser
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Vadas
Betyg 2.8 av 5.
25 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Linsgryta med spenat och kokosmjölk
Betyg 4.3 av 5.
64 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Indisk röd linsdal – masoor daal
Betyg 4 av 5.
13 personer har röstat
Under 30 min att tillaga