Rödbetsgryta med mandel- och ärtchutney

32
6
Rödbetsgryta med mandel- och ärtchutney

En riktigt lättlagad vegetarisk gryta. Rödbetor, morötter och röda linser ger grytan mycket smak. Och så en annorlunda chutney på gröna ärter, mandel och färsk ingefära till. Blir det något över av chutneyn? Den är grym som grönsaksdipp!

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2013

Rödbetsgryta med mandel- och ärtchutney

Ingredienser

4 portioner

Mandel- och ärtchutney

2 dl sötmandel (gärna skållad och skalad)
200 g frysta gröna ärtor
1 msk färskriven ingefära
1 msk färskpressad citronjuice
1 tsk malen koriander
1 tsk örtsalt
1 krm peppar

Rödbetsgryta

1 gul lök
400 g rödbetor (400 g motsvarar ca 5 -7 st)
400 g morötter (400 g motsvarar ca 3-5 st)
3 dl torkade röda linser
1 l vatten
2 vitlöksklyftor
1 msk färskpressad citronjuice
2 tsk örtsalt
1 krm nymalen svartpeppar

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

32

Kommentarer

Moa

2021-05-14

Det här receptet hade behövt mått i deciliter och antal, inte bara vikt.

Redaktionen ICAse

2021-05-28

Hej Moa! Vi har nu lagt till styck på morötter och rödbetor men de kan ju variera i storlek därför blir det lite svårt att säga exakt antal. Hoppas detta underlättar. Hälsningar Ulrika.

Sanna

2019-07-12

Gav rätten en 3:a, går bra att göra och är en helt ok bas-veg-gryta. Däremot tycker jag att receptet fattas lite oompf. Lite mer krydda? Själv lade jag till sambal oelek och yoghurt till chutneyn för lite mer smak och sting.

Helena

2013-04-13

Den godaste vegetariska rätt jag ätit!

Näringsvärde per portion

Energi 2288 KJ / 547 kCal
Fett 18 g
Salt 3 g
Kolhydrater 60 g
Protein 27 g
Läs mer om näringsvärden