Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Medel

Kålrabbisallad

Den här salladen görs på kålrabbi, en lite bortglömd rotfrukt som är krispigt god och söt i smaken. Skala och skär i tunna skivor, eller om du har bråttom till sallad – riv den grovt. Några rostade hasselnötter är mums att strö över.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2013
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skär kålrabbi (eller morot) i tunna strimlor. Blanda med kallpressad raps- eller olivolja och äppelcidervinäger.
  2. Lägg på en bädd av blandade salladsblad efter tillgång och smak.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 200 g kålrabbi (eller morot)
  • 1 msk kallpressad raps- eller olivolja
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 150 blandade salladsblad
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 222 kJ / 53 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept