Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Lammkorv med linser och rostad potatis

Till kvällens middag serveras en lammkorv med linser och ugnsrostad potatis. Tricket med att använda en förvärmd plåt gör att potatisen får en härligt krispig yta. För att få linserna något mer smakrika blandas den med pesto och färsk hackad persilja. Med andra ord, perfekta tillbehör till korven.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 42, 2015
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225˚C och sätt in en ugnsplåt.
  2. Potatis: Skölj potatisen och skär den i klyftor. Blanda klyftorna med olivolja, salt och peppar. Häll ut potatisen på den förvärmda plåten och rosta ca 25 minuter.
  3. Linser: Koka linserna ca 10 minuter. Häll av och häll tillbaka i kastrullen. Vänd ner peston och vatten och låt det bli varmt.
  4. Hacka persiljan och rör ner i linserna.
  5. Korv: Stek korven i matfettet ca 6 minuter. Vänd dem då och då.
  6. Blanda den rostade potatisen med spenaten och servera med linser och korv.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på korven. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.

Tips

Har du linser kvar i förpackningen? Nästa gång du lagar köttfärssås kan du koka med resten av linserna i den. Ett enkelt sätt att vara lite miljösmart!

Ingredienser

Portioner: 4
Potatis
  • 900 g fast potatis
  • 1 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 65 g babyspenat
Linser
  • 2 dl torkade röda linser
  • 1/2 dl tomatpesto
  • 1 dl vatten
  • 1/2 kruka persilja
Korv
  • 480 g lammkorv
  • 1 tsk smör eller margarin
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2766 kJ / 662 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer