Lammkorv med linser och rostad potatis
Till kvällens middag serveras en lammkorv med linser och ugnsrostad potatis. Tricket med att använda en förvärmd plåt gör att potatisen får en härligt krispig yta. För att få linserna något mer smakrika blandas den med pesto och färsk hackad persilja. Med andra ord, perfekta tillbehör till korven.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 42 2015
Ingredienser
4 portioner
Potatis
900 g fast potatis
1 msk olivolja
salt och peppar
65 g babyspenat
Linser
2 dl torkade röda linser
1/2 dl tomatpesto
1 dl vatten
1/2 kruka persilja
Korv
480 g lammkorv
1 tsk smör eller margarin
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på korven. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.
Gör så här
Tips
Har du linser kvar i förpackningen? Nästa gång du lagar köttfärssås kan du koka med resten av linserna i den. Ett enkelt sätt att vara lite miljösmart!
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2766 KJ / 662 kCal
Fett37 g
Salt4.33 g
Kolhydrater49 g
Protein29 g
Kommentarer
Riktigt optippag smakrikt!
Maria
2020-02-05Lamm som är så gott, receptet låter gott! (Synd att slänga mat, ge till grannen nästa gång;-) )
Johanna
2015-10-30Hej Susanne! Ja, ibland hinner men inte med att beställa/avbeställa - men bättre lycka nästa gång! Hälsningar Michelle
Redaktionen
2015-10-15