Lammkorv med linser och rostad potatis

35
5
Lammkorv med linser och rostad potatis

Till kvällens middag serveras en lammkorv med linser och ugnsrostad potatis. Tricket med att använda en förvärmd plåt gör att potatisen får en härligt krispig yta. För att få linserna något mer smakrika blandas den med pesto och färsk hackad persilja. Med andra ord, perfekta tillbehör till korven.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 42 2015

Lammkorv med linser och rostad potatis

Ingredienser

4 portioner

Potatis

900 g fast potatis
1 msk olivolja
salt och peppar
65 g babyspenat

Linser

2 dl torkade röda linser
1/2 dl tomatpesto
1 dl vatten
1/2 kruka persilja

Korv

480 g lammkorv
1 tsk smör eller margarin

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på korven. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.

Gör så här

Tips

Har du linser kvar i förpackningen? Nästa gång du lagar köttfärssås kan du koka med resten av linserna i den. Ett enkelt sätt att vara lite miljösmart!

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

35

Kommentarer

Maria

2020-02-05

Riktigt optippag smakrikt!

Johanna

2015-10-30

Lamm som är så gott, receptet låter gott! (Synd att slänga mat, ge till grannen nästa gång;-) )

Redaktionen

2015-10-15

Hej Susanne! Ja, ibland hinner men inte med att beställa/avbeställa - men bättre lycka nästa gång! Hälsningar Michelle

Näringsvärde per portion

Energi 2766 KJ / 662 kCal
Fett 37 g
Salt 4.33 g
Kolhydrater 49 g
Protein 29 g
Läs mer om näringsvärden