Ris med kikärter, räkor och srirachamajonnäs

3
0 Klimatsmart
Ris med kikärter, räkor och srirachamajonnäs

I samma panna lagas denna härliga risrätt med massor av grönsaker som toppas med räkor. Purjolök och knippmorötter fräses med vitlök. Tillsätt kikärter och räkor och ge rätten extra hetta med chilipulver och srirachamajonnäs.

Skriv ut
Ris med kikärter, räkor och srirachamajonnäs

Ingredienser

4 portioner
1
liten purjolök (1 liten purjo motsvarar ca 150 g)
4
knippmorötter
1
vitlöksklyfta
1
lime
1
förp kokta kikärter (à 380 g)
2
förp räkor i lake (à 170 g)
3 msk
olja
1 tsk
chilipulver
2
förp smaksatt snabbris à 250 g (gärna mexikanskt expressris)
-
salt
-
svartpeppar
250 ml
srirachamajonnäs
65 g
röda mangoldskott

För alla

Kontrollera noga innehållet i srirachamajonnäsen.
Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gär äggfri: välj en äggfri srirachamajonnäs.

Under 30 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2552 KJ / 609 kCal
Fett 26 g
Salt 6 g
Kolhydrater 67 g
Protein 21 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept