Majs- och ärtplättar

34
3
Majs- och ärtplättar

Lätt- och snabblagat recept som passar utmärkt till lunch eller middag. De goda plättarna gör du av bland annat kikärter, majskorn, lök, ägg och röd peppar. Servera med nykokt ris, tzatziki och mangoldskott. Enkelt, gott och smakrikt!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 38 2014

Majs- och ärtplättar

Ingredienser

4 portioner

Plättar

410 g kikärtor
340 g majskorn
1 rödlök
1 röd peppar
2 dl mjölk
1 1/2 dl vetemjöl
1 tsk salt
2 ägg
1 msk olja
4 port ris

Tzatziki

1 gurka
1 vitlöksklyfta
2 dl matyoghurt
salt och peppar
1/2 påse mangoldskott (à 65 g)

För alla

Rätten innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfri mjölmix.
Gör laktosfri: använd mjölk och yoghurt utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och yoghurt mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

34

Kommentarer

Katarina

2017-06-14

Familjen tyckte dom var riktigt goda, själv är jag inte så förtjust i majs, så tycker att mam kan minska ner lite på den. Vi skulle ha dom på buffé som extra vegetariskt alternativ, gjorde dom därför i våffeljärn, snabbt o enkelt om man vill göra många.

Johan

2014-11-25

Gjorde glutenfria plättar och dom blev supergoda, rekommenderar verkligen detta recept.

Maria

2014-09-23

Jag tog inte i chilli sa att barnen skulle gilla det (och hade i en vitloksklyfta istallet) och det gjorde dem! Vi vuxna tog pa chillisas efterat istallet. Gott med tzatsikin till och tror det blir bra att frysa ocksa.

Näringsvärde per portion

Energi 2480 KJ / 593 kCal
Fett 14 g
Salt 33 g
Kolhydrater 90 g
Protein 21 g
Läs mer om näringsvärden