Majs- och ärtplättar
Lätt- och snabblagat recept som passar utmärkt till lunch eller middag. De goda plättarna gör du av bland annat kikärter, majskorn, lök, ägg och röd peppar. Servera med nykokt ris, tzatziki och mangoldskott. Enkelt, gott och smakrikt!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 38 2014
Ingredienser
4 portioner
Plättar
410 g kikärtor
340 g majskorn
1 rödlök
1 röd peppar
2 dl mjölk
1 1/2 dl vetemjöl
1 tsk salt
2 ägg
1 msk olja
4 port ris
Tzatziki
1 gurka
1 vitlöksklyfta
2 dl matyoghurt
salt
peppar
1/2 påse mangoldskott (à 65 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2480 KJ / 593 kCal
Fett14 g
Salt3.3 g
Kolhydrater90 g
Protein21 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Familjen tyckte dom var riktigt goda, själv är jag inte så förtjust i majs, så tycker att mam kan minska ner lite på den. Vi skulle ha dom på buffé som extra vegetariskt alternativ, gjorde dom därför i våffeljärn, snabbt o enkelt om man vill göra många.
Katarina
2017-06-14Gjorde glutenfria plättar och dom blev supergoda, rekommenderar verkligen detta recept.
Johan
2014-11-25Jag tog inte i chilli sa att barnen skulle gilla det (och hade i en vitloksklyfta istallet) och det gjorde dem! Vi vuxna tog pa chillisas efterat istallet. Gott med tzatsikin till och tror det blir bra att frysa ocksa.
Maria
2014-09-23