Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Majs- och ärtplättar

Lätt- och snabblagat recept som passar utmärkt till lunch eller middag. De goda plättarna gör du av bland annat kikärter, majskorn, lök, ägg och röd peppar. Servera med nykokt ris, tzatziki och mangoldskott. Enkelt, gott och smakrikt!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 38, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Plättar: Låt kikärterna och majsen rinna av var för sig.
  2. Skala och finhacka löken. Dela, kärna ur och finhacka chilin.
  3. Blanda mjölk, mjöl, salt och ägg till en jämn smet.
  4. Blanda ner kikärterna i äggsmeten och mixa. Vänd sedan ner majs, lök och chili.
  5. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  6. Tzatziki: Skala gurkan och skär den i tärningar. Blanda den med pressad vitlök och yoghurt, smaka av med salt och peppar.
  7. Plättar: Stek plättar av smeten i oljan i en stekpanna.
  8. Servera plättarna med ris, tzatziki och mangoldskott.

För alla

Rätten innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfri mjölmix.
Gör laktosfri: använd mjölk och yoghurt utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och yoghurt mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 4
Plättar
  • 410 g kikärter
  • 340 g majskorn
  • 1 rödlök
  • 1 röd peppar
  • 2 dl mjölk
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 2 ägg
  • 1 msk olja
  • 4 port ris
Tzatziki
  • 1 gurka
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 dl matyoghurt
  • salt och peppar
  • 1/2 påse mangoldskott (à 65 g)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2785 kJ / 666 kCal

Just nu är det stor brandrisk på många håll i landet. Kolla vad som gäller hos dig innan du grillar. Mer info från MSB