Kycklinglår bbq med matvete och grönsaker | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kycklinglår bbq med matvete och grönsaker

En ståtlig och välsmakande rätt med grillade kycklinglår som du marinerar i en rökig barbequesås. Till detta serverar du nyttigt matvete och krispiga grönsaker.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka matvetet enligt anvisning på förpackningen. Låt svalna.
  2. Koka morötterna i lättsaltat vatten. Skala gurkan. Skiva gurka och rädisor tunt.
  3. Kycklinglår: Putsa kycklinglåren och vik ut dem. Krydda med salt och peppar och blanda med hälften av barbecuesåsen i en bunke.
  4. Trä upp på dubbla spett och grilla runtom tills låren är genomstekta, 10-15 minuter. Pensla med resterande sås under grillningen. Skär ett snitt i den tjockaste delen, sipprar klar saft ut är kycklingen färdig.
  5. Blanda matvete, gurka, rädisor, citronskal, juice, honung, olja, salt och peppar.
  6. Vänd ner mangoldskotten och morötterna och servera med kycklingen.

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg, men kontrollera innehållet i bbq-såsen.
Gör glutenfri: ersätt matvete med quinoa, ris eller bönor.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 dl matvete
  • 12 knippmorötter
  • 1 gurka
  • 1 knippe rädisor
  • rivet skal av 1 citron
  • 1 msk citronjuice
  • 1 tsk flytande honung
  • 1/2 msk olivolja
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 1/2 påse mangoldskott (à 70 g)
Kycklinglår
  • 600 g kycklinglårfilé
  • 3/4 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 2 dl barbequesås
Lägg till i inköpslistan