Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Sparrisrisotto med gremolataräkor

En risotto ska vara krämig och väldigt lös så att den rinner ut på tallriken. Blir risotton för fast kan man tillsätta mer vätska. Den här ljuvliga risotton serverar du med gremolataräkor med tydlig smak av citron och vitlök – njutning för såväl öga som gom.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 18, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina och skala räkorna.
  2. Sparrisrisotto: Koka upp vatten och fond.
  3. Skala och finhacka löken. Fräs den i oljan i en gryta. Tillsätt riset och fräs ca 1 minut.
  4. Tillsätt en slev kokande buljong och timjan i riskastrullen. Tillsätt sedan buljong i omgångar och låt det sakta koka in i riset under omrörning tills riset är genomkokt men fortfarande har en lite ”tuggig” kärna.
  5. Skär av den nedre träiga delen på sparrisen. Dela sparrisen i mindre bitar och stek i oljan. Krydda med salt och peppar.
  6. Smaka av risotton med pressad citron, salt och peppar. Rör ned parmesan och sparris strax innan servering.
  7. Gremolataräkor: Skala och riv vitlöken. Finhacka persiljan. Blanda med räkorna och finrivet citronskal.
  8. Mangoldsallad: Rosta solrosfröna i en torr het stekpanna. Låt svalna. Blanda med salladskott, lite pressad citron och olivolja. Smaka av med salt och peppar.
  9. Servera risotton toppad med gremolataräkor och sallad.

För alla

Kontrollera innehållet i fonden, i övrigt är rätten fri från gluten, laktos och ägg.
Gör mjölkproteinfri: Uteslut parmesanosten.

Ingredienser

Portioner: 4
Sparrisrisotto
  • 1 1/2 l vatten
  • 4 msk kycklingfond
  • 1 gul lök
  • 1 msk olja
  • 3 dl arborioris
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 knippe grön sparris
  • 1/2 msk olja
  • salt och peppar
  • 1 citron att smaka av med, spara resten av citronen till räkorna och salladen
  • 50 g finriven parmesanost
Gremolataräkor
  • 1 kg frysta räkor
  • 1 vitlöksklyfta
  • 20 g färsk bladpersilja
  • skalet från 1 citron
Mangoldsallad
  • 1/2 dl solrosfrön
  • 65 g mangoldskott
  • pressad citron att smaka av med
  • 1/2 msk olivolja
  • salt
  • nymald svartpeppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2079 kJ / 496 kCal