Sparrisrisotto med gremolataräkor

18
0
Sparrisrisotto med gremolataräkor

En risotto ska vara krämig och väldigt lös så att den rinner ut på tallriken. Blir risotton för fast kan man tillsätta mer vätska. Den här ljuvliga risotton serverar du med gremolataräkor med tydlig smak av citron och vitlök – njutning för såväl öga som gom.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 18 2012

Sparrisrisotto med gremolataräkor

Ingredienser

4 portioner

Sparrisrisotto

1 1/2 l vatten
4 msk kycklingfond
1 gul lök
1 msk olja
3 dl arborioris
1 tsk torkad timjan
1 knippe grön sparris
1/2 msk olja
salt och peppar
1 citron att smaka av med, spara resten av citronen till räkorna och salladen
50 g finriven parmesan

Gremolataräkor

1 kg frysta räkor
1 vitlöksklyfta
20 g färsk bladpersilja
skalet från 1 citron

Mangoldsallad

1/2 dl solrosfrön
65 g mangoldskott
pressad citron att smaka av med
1/2 msk olivolja
salt
nymald svartpeppar

För alla

Kontrollera innehållet i fonden, i övrigt är rätten fri från gluten, laktos och ägg.
Gör mjölkproteinfri: Uteslut parmesanosten.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

18

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2079 KJ / 496 kCal
Fett 138 g
Kolhydrater 551 g
Protein 355 g
Läs mer om näringsvärden