Sparrisrisotto med gremolataräkor
En risotto ska vara krämig och väldigt lös så att den rinner ut på tallriken. Blir risotton för fast kan man tillsätta mer vätska. Den här ljuvliga risotton serverar du med gremolataräkor med tydlig smak av citron och vitlök – njutning för såväl öga som gom.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 18 2012
Ingredienser
4 portioner
Sparrisrisotto
1 1/2 l vatten
4 msk kycklingfond
1 gul lök
1 msk olja
3 dl arborioris
1 tsk torkad timjan
1 knippe grön sparris
1/2 msk olja
salt
peppar
1 citron att smaka av med, spara resten av citronen till räkorna och salladen
50 g finriven parmesan
Gremolataräkor
1 kg frysta räkor
1 vitlöksklyfta
20 g färsk bladpersilja
skalet från 1 citron
Mangoldsallad
1/2 dl solrosfrön
65 g mangoldskott
pressad citron att smaka av med
1/2 msk olivolja
salt
nymald svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2079 KJ / 496 kCal
Fett13.8 g
Kolhydrater55.1 g
Protein35.5 g
Kommentarer