Sparrisrisotto med gremolataräkor

18
0
Sparrisrisotto med gremolataräkor

En risotto ska vara krämig och väldigt lös så att den rinner ut på tallriken. Blir risotton för fast kan man tillsätta mer vätska. Den här ljuvliga risotton serverar du med gremolataräkor med tydlig smak av citron och vitlök – njutning för såväl öga som gom.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 18 2012

Sparrisrisotto med gremolataräkor

Ingredienser

4 portioner

Sparrisrisotto

1 1/2 l
vatten
4 msk
kycklingfond
1
gul lök
1 msk
olja
3 dl
arborioris
1 tsk
torkad timjan
1
knippe grön sparris
1/2 msk
olja
-
salt och peppar
1
citron att smaka av med, spara resten av citronen till räkorna och salladen
50 g
finriven parmesanost

Gremolataräkor

1 kg
frysta räkor
1
vitlöksklyfta
20 g
färsk bladpersilja
skalet från 1
citron

Mangoldsallad

1/2 dl
solrosfrön
65 g
mangoldskott
-
pressad citron att smaka av med
1/2 msk
olivolja
-
salt
-
nymald svartpeppar

För alla

Kontrollera innehållet i fonden, i övrigt är rätten fri från gluten, laktos och ägg.
Gör mjölkproteinfri: Uteslut parmesanosten.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

18

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2079 KJ / 496 kCal
Fett 13.8 g
Kolhydrater 55.1 g
Protein 35.5 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept