Rimmad torskrygg med krossade rödbetor och pepparrot
En läcker torskrätt som passar bra till den lite festligare middagen. Du serverar torsken med rödbetskross som du gör på rödbetor och potatis, och toppar med pepparrotssmetana.
Ingredienser
4 portioner
Rimmad torsk
4 port torskrygg (à 140 g)
1 1/2 msk salt
2 tsk strösocker
5 dl vatten
Rödbetskross
6 medelstora rödbetor
5 medelstora mjöliga potatisar
50 g smör
1/2 dl mjölk
salt
svartpeppar
1 kruka dill
65 g babyspenat
Pepparrotssmetana
2 msk riven färsk pepparrot
2 dl smetana
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2448 KJ / 586 kCal
Fett33 g
Salt2.4 g
Kolhydrater39 g
Protein30 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jag valde norsk torsk, som ju är färdigrimmad
Per-elof
2024-03-22Perfekt bjudrätt, men såklart god även på tu man hand!
Lars
2024-02-24Så gott, lyxigt och lättlagat!
Helena
2024-01-01