En läcker torskrätt som passar bra till den lite festligare middagen. Du serverar torsken med rödbetskross som du gör på rödbetor och potatis, och toppar med pepparrotssmetana.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör, laktosfri mjölkdryck och laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut mjölk mot havre-, soja- eller risbaserad ersättningsprodukt. Byt ut smetana mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Har du lagat receptet?
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Enkelt och väldigt gott!
Britta
2023-04-20Väldigt gott och ett bra grundrecept som går att variera, jag kommer laga det igen. Ugnsbakade hälften färsk torskrygg och hälften färsk torskfile och konststerade att torskryggen har lite trevligare konsistens, men inte värd prisskillnaden. Skippade smetanaröran men gratinerade potatis- och rödbetskrosset med en (vegansk) röra av kokosolja, näringsjäst och vitlök och det blev supergott!
Leela
2022-12-14Supergott!
Tony
2022-11-08