Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Rimmad torskrygg med krossade rödbetor och pepparrot

En läcker torskrätt som passar bra till den lite festligare middagen. Du serverar torsken med rödbetskross som du gör på rödbetor och potatis, och toppar med pepparrotssmetana.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina torskryggen om den är fryst.
  2. Rimmad torsk: Blanda salt och socker med vattnet och rör om så att det löser sig. Lägg fisken i saltlagen, låt den ligga i lagen 1 timme.
  3. Rödbetskross: Koka rödbetorna med skal tills de är mjuka. Skala och krossa dem grovt med en stöt eller träslev. Skala och koka potatisen mjuk i saltat vatten. Häll av vattnet och krossa potatisen. Blanda rödbetorna med potatisen. Rör ner smör och varm mjölk. Smaksätt med salt och peppar. Hacka dillen fint.
  4. Sätt ugnen på 125°C.
  5. Rimmad torsk: Lägg torsken i en ugnssäker form. Sätt den mitt i ugnen ca 15 minuter eller tills innertemperatur är 56°C.
  6. Pepparrotssmetana: Skala och riv pepparroten. Blanda smetana med pepparrot. Smaksätt med salt och nymald peppar.
  7. Värm rödbetskrosset, vänd ner spenat och dill.
  8. Servera torsk med rödbetskross och pepparrotssmetana.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör, laktosfri mjölkdryck och laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut mjölk mot havre-, soja- eller risbaserad ersättningsprodukt. Byt ut smetana mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
Rimmad torsk
  • 4 port torskrygg (à 140 g)
  • 1 1/2 msk salt
  • 2 tsk strösocker
  • 5 dl vatten
Rödbetskross
  • 6 medelstora rödbetor
  • 5 medelstora mjöliga potatisar
  • 50 g smör
  • 1/2 dl mjölk
  • salt och svartpeppar
  • 1 kruka dill
  • 65 g babyspenat
Pepparrotssmetana
  • 2 msk riven färsk pepparrot
  • 2 dl smetana
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2448 kJ / 586 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept