Rimmad torskrygg med krossade rödbetor och pepparrot

173
28
Rimmad torskrygg med krossade rödbetor och pepparrot

En läcker torskrätt som passar bra till den lite festligare middagen. Du serverar torsken med rödbetskross som du gör på rödbetor och potatis, och toppar med pepparrotssmetana.

Rimmad torskrygg med krossade rödbetor och pepparrot

Ingredienser

4 portioner

Rimmad torsk

4 port torskrygg (à 140 g)
1 1/2 msk salt
2 tsk strösocker
5 dl vatten

Rödbetskross

6 medelstora rödbetor
5 medelstora mjöliga potatisar
50 g smör
1/2 dl mjölk
salt och svartpeppar
1 kruka dill
65 g babyspenat

Pepparrotssmetana

2 msk riven färsk pepparrot
2 dl smetana
salt och peppar

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör, laktosfri mjölkdryck och laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut mjölk mot havre-, soja- eller risbaserad ersättningsprodukt. Byt ut smetana mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

173

Kommentarer

Lisbeth

2021-10-26

Vi älskar detta receptet i vår familj ❤️

Per-elof

2021-10-23

Använde ICAs förkorta rödbetor vilket sparade tid, och ångkokade torskryggen. Jäklar vad gott det blev, ett höjdarrecept! Rena rama restaurangmaten.

Monica

2021-09-13

Detta är ett av mina favorit recept! Jag använder oftast gulbetor istället för rödbetor, blir lite mildare smak.

Näringsvärde per portion

Energi 2448 KJ / 586 kCal
Fett 33 g
Salt 2.4 g
Kolhydrater 39 g
Protein 30 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden