Rimmad torskrygg med krossade rödbetor och pepparrot

Betyg 4 av 5.
201 personer har röstat
40
Rimmad torskrygg med krossade rödbetor och pepparrot

En läcker torskrätt som passar bra till den lite festligare middagen. Du serverar torsken med rödbetskross som du gör på rödbetor och potatis, och toppar med pepparrotssmetana.

Rimmad torskrygg med krossade rödbetor och pepparrot

Ingredienser

4 portioner

Rimmad torsk

4 port torskrygg (à 140 g)
1 1/2 msk salt
2 tsk strösocker
5 dl vatten

Rödbetskross

6 medelstora rödbetor
5 medelstora mjöliga potatisar
50 g smör
1/2 dl mjölk
salt
svartpeppar
1 kruka dill
65 g babyspenat

Pepparrotssmetana

2 msk riven färsk pepparrot
2 dl smetana
salt
peppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
201 personer har röstat

Kommentarer

Jag valde norsk torsk, som ju är färdigrimmad

Per-elof

2024-03-22

Perfekt bjudrätt, men såklart god även på tu man hand!

Lars

2024-02-24

Så gott, lyxigt och lättlagat!

Helena

2024-01-01

Näringsvärde per portion

Energi2448 KJ / 586 kCal
Fett33 g
Salt2.4 g
Kolhydrater39 g
Protein30 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Rimmad torskrygg med rödbetor och wasabidressing
Betyg 3.9 av 5.
16 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Sotad skrei med ljummen sallad
Betyg 3 av 5.
27 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
5-minuterssill med äpple rödbeta och pepparrot
Betyg 4.7 av 5.
14 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Italiensk rödbetssallad med tryffelkräm
Betyg 4 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Torskrygg med rödbetor, brynt smör och dill
Betyg 4.5 av 5.
25 personer har röstat
Under 30 min att tillaga