Torskrygg med rödbetor, brynt smör och dill

12
2 Klimatsmart
Torskrygg med rödbetor, brynt smör och dill

Torsk med rödbetor och dill ger dig en smakrik och snabblagad måltid. Fisken lagas i ugnen medan potatisen kokas. Bryn smöret i en kastrull och värm de förkokta rödbetorna i det, precis före servering vänder du ner den färska dillen.

Torskrygg med rödbetor, brynt smör och dill

Ingredienser

4 portioner
600 g torskrygg
salt
svartpeppar
900 g delikatesspotatis
500 g förkokta rödbetor
1 kruka dill
100 g smör

För alla

Fri från gluten och ägg. Innehåller laktos och mjölkprotein.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

12

Kommentarer

Ulf

2022-01-25

Det var gott men ingen topp 5

Berit

2021-10-29

Kan mannan använda rödbetor på burk?

Redaktionen ICAse

2021-10-29

Hej Berit! Det går bra att använda (inlagda, hela) rödbetor på burk. Smaken blir lite annorlunda men gott det också! Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina

Näringsvärde per portion

Energi 2090 KJ / 499 kCal
Fett 22 g
Salt 2.4 g
Kolhydrater 41 g
Protein 32 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden