Rimmad torskrygg med krossade rödbetor och pepparrot

En läcker torskrätt som passar bra till den lite festligare middagen. Du serverar torsken med rödbetskross som du gör på rödbetor och potatis, och toppar med pepparrotssmetana.

Ingredienser
4 portioner
Rimmad torsk
4 port torskrygg (à 140 g)
1 1/2 msk salt
2 tsk strösocker
5 dl vatten
Rödbetskross
6 medelstora rödbetor
5 medelstora mjöliga potatisar
50 g smör
1/2 dl mjölk
salt
svartpeppar
1 kruka dill
65 g babyspenat
Pepparrotssmetana
2 msk riven färsk pepparrot
2 dl smetana
salt
peppar
Gör så här
00:00:00
00:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2448 KJ / 586 kCal
Fett33 g
Salt2.4 g
Kolhydrater39 g
Protein30 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
39 stMen så gott det blev. Mums
Anneli
Jag valde norsk torsk, som ju är färdigrimmad
Per-elof
Perfekt bjudrätt, men såklart god även på tu man hand!
Lars
Så gott, lyxigt och lättlagat!
Helena
Detta är något av det godaste receptet på Ica. 10/10
Jessika
Blev rena gourmetmiddagen! Så lyxigt och lätt att laga! Smakerna passade fint ihop! Använde förkokta rödbetor!
Ann-kristin
Supergod!!
Katarina
Enkelt och väldigt gott!
Britta
Väldigt gott och ett bra grundrecept som går att variera, jag kommer laga det igen. Ugnsbakade hälften färsk torskrygg och hälften färsk torskfile och konststerade att torskryggen har lite trevligare konsistens, men inte värd prisskillnaden. Skippade smetanaröran men gratinerade potatis- och rödbetskrosset med en (vegansk) röra av kokosolja, näringsjäst och vitlök och det blev supergott!
Leela
Supergott!
Tony