Rimmad torskrygg med krossade rödbetor och pepparrot

Betyg 4 av 5.205 personer har röstat
Receptet har 41 kommentarer
Rimmad torskrygg med krossade rödbetor och pepparrot

En läcker torskrätt som passar bra till den lite festligare middagen. Du serverar torsken med rödbetskross som du gör på rödbetor och potatis, och toppar med pepparrotssmetana.

Rimmad torskrygg med krossade rödbetor och pepparrot

Ingredienser

4 portioner

Rimmad torsk

4 port torskrygg (à 140 g)
1 1/2 msk salt
2 tsk strösocker
5 dl vatten

Rödbetskross

6 medelstora rödbetor
5 medelstora mjöliga potatisar
50 g smör
1/2 dl mjölk
salt
svartpeppar
1 kruka dill
65 g babyspenat

Pepparrotssmetana

2 msk riven färsk pepparrot
2 dl smetana
salt
peppar

Gör så här

01:00:00
00:15:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

41 st
  • Men så gott det blev. Mums

    Anneli

  • Jag valde norsk torsk, som ju är färdigrimmad

    Per-elof

  • Perfekt bjudrätt, men såklart god även på tu man hand!

    Lars

Näringsvärde per portion

Energi2448 KJ / 586 kCal
Fett33 g
Salt2.4 g
Kolhydrater39 g
Protein30 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Torskrygg med rödbetor, brynt smör och dill
    Betyg 4.4 av 5.30 personer har röstat
    Receptet har 8 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Grov tartar på vånölax
    Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad