Ratatouille på skördegrönsaker

Betyg 4.6 av 5.
49 personer har röstat
7
Ratatouille på skördegrönsaker

Ratatouille är en grönsaksröra som passar utmärkt som bas till en pastasås, lasagne eller gryta, som tillbehör eller helt enkelt som den här! Vi lagar den gärna på aubergine, zucchini och paprika, men grönsakerna kan varieras efter smak och säsong. Koka länge för en riktigt mustig ratatouille!

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2018

Ratatouille på skördegrönsaker

Ingredienser

8 portioner
1 1/2 kg  blandade grönsaker (t ex aubergine, zucchini, paprika)
1   rödlök
2   vitlöksklyftor
1/2 dl  olivolja
1 msk  tomatpuré
1   förp krossade tomater (à 400 g)
2 dl  vatten
2 msk  rödvinsvinäger
2 tsk  salt

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Detta recept är en del i Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan. Som i t ex Sesamkyckling med ratatouille och pesto och Gnocchigratäng med svamp och mozzarella.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.6 av 5.
49 personer har röstat

Kommentarer

Svingott!!

Sofia

2023-03-11

Jättegott tycker om grönsaker i alla former. Räcker i flera dagar som tillbehör.

Berit

2021-09-17

Superfräsch grönsaksrätt som passar till det mesta o även god att äta som den är. Lagar den ofta.

Monica

2021-06-29

Näringsvärde per portion

Energi447 KJ / 107 kCal
Fett6 g
Salt1.76 g
Kolhydrater9 g
Protein2 g

Testa liknande recept

Stekt korv med ratatouille och timjansenap
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ratatouille med bakad halloumi
Betyg 4.5 av 5.
91 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Mustig korvgryta
Betyg 3.1 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ugnsbakad sej under örttäcke med ratatouille
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ratatouillekyckling
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ugnsbakad ratatouille med salvia och citron
Betyg 4.5 av 5.
17 personer har röstat
Under 60 min att tillaga