Ratatouille på skördegrönsaker

31
4
Ratatouille på skördegrönsaker

Ratatouille är en grönsaksröra som passar utmärkt som bas till en pastasås, lasagne eller gryta, som tillbehör eller helt enkelt som den här! Vi lagar den gärna på aubergine, zucchini och paprika, men grönsakerna kan varieras efter smak och säsong. Koka länge för en riktigt mustig ratatouille!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2018

Ratatouille på skördegrönsaker

Ingredienser

8 portioner
1 1/2 kg
blandade grönsaker (t ex aubergine, zucchini, paprika)
1
rödlök
2
vitlöksklyftor
1/2 dl
olivolja
1 msk
tomatpuré
1
förp krossade tomater (à 400 g)
2 dl
vatten
2 msk
rödvinsvinäger
2 tsk
salt

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Detta recept är en del i Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan. Som i t ex Sesamkyckling med ratatouille och pesto och Gnocchigratäng med svamp och mozzarella.

Vad tyckte du om receptet?

31

Kommentarer

Monica

2021-04-17

Fräsch grönsaksblandning som passar till mycket.

Karin

2021-03-05

Detta är så gott! Äter det till lunch eller middag med en god alioli och surdegsbröd till. Tröttnar aldrig på denna rätt. Tycker inte alls det behövs någon buljong i utan blir mycket fräschare utan!

Hans

2021-01-23

Kan varieras i oändlighet. Fega inte med kryddor och örter.

Näringsvärde per portion

Energi 447 KJ / 107 kCal
Fett 6 g
Salt 1.76 g
Kolhydrater 9 g
Protein 2 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept