Ratatouille på skördegrönsaker
Ratatouille är en grönsaksröra som passar utmärkt som bas till en pastasås, lasagne eller gryta, som tillbehör eller helt enkelt som den här! Vi lagar den gärna på aubergine, zucchini och paprika, men grönsakerna kan varieras efter smak och säsong. Koka länge för en riktigt mustig ratatouille!
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2018
Ingredienser
8 portioner
1 1/2 kg blandade grönsaker (t ex aubergine, zucchini, paprika)
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
1/2 dl olivolja
1 msk tomatpuré
1 förp krossade tomater (à 400 g)
2 dl vatten
2 msk rödvinsvinäger
2 tsk salt
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Detta recept är en del i Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan. Som i t ex Sesamkyckling med ratatouille och pesto och Gnocchigratäng med svamp och mozzarella.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi447 KJ / 107 kCal
Fett6 g
Salt1.76 g
Kolhydrater9 g
Protein2 g
Kommentarer
Svingott!!
Sofia
2023-03-11Jättegott tycker om grönsaker i alla former. Räcker i flera dagar som tillbehör.
Berit
2021-09-17Superfräsch grönsaksrätt som passar till det mesta o även god att äta som den är. Lagar den ofta.
Monica
2021-06-29