Ratatouille på skördegrönsaker
Ratatouille är en grönsaksröra som passar utmärkt som bas till en pastasås, lasagne eller gryta, som tillbehör eller helt enkelt som den här! Vi lagar den gärna på aubergine, zucchini och paprika, men grönsakerna kan varieras efter smak och säsong. Koka länge för en riktigt mustig ratatouille!
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2018
Ingredienser
8 portioner
1 1/2 kg blandade grönsaker (t ex aubergine, zucchini, paprika)
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
1/2 dl olivolja
1 msk tomatpuré
1 förp krossade tomater (à 400 g)
2 dl vatten
2 msk rödvinsvinäger
2 tsk salt
Gör så här
Detta recept är en del i Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan. Som i t ex Sesamkyckling med ratatouille och pesto och Gnocchigratäng med svamp och mozzarella.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi447 KJ / 107 kCal
Fett6 g
Salt1.76 g
Kolhydrater9 g
Protein2 g
Kommentarer
Väldigt gott till grillad fläskkarré och zatziki.
Annika
2024-06-06Svingott!!
Sofia
2023-03-11Jättegott tycker om grönsaker i alla former. Räcker i flera dagar som tillbehör.
Berit
2021-09-17