Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Enkel

Ratatouille på skördegrönsaker

Ratatouille är en grönsaksröra som passar utmärkt som bas till en pastasås, lasagne eller gryta, som tillbehör eller helt enkelt som den här! Vi lagar den gärna på aubergine, zucchini och paprika, men grönsakerna kan varieras efter smak och säsong. Koka länge för en riktigt mustig ratatouille!

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2018
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Detta recept är en del i Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan. Som i t ex Sesamkyckling med ratatouille och pesto och Gnocchigratäng med svamp och mozzarella.

  1. Grovhacka alla grönsaker. Skala och skiva löken tunt, skala och hacka vitlöken. Fräs röd- och vitlöken i oljan ca 5 minuter på låg värme tills den mjuknar. Tillsätt grönsaker och tomatpuré och fräs ytterligare 5–10 minuter.
  2. Häll i krossade tomater, vatten, vinäger och salt. Låt koka 30–40 minuter under lock på svag värme.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 1 1/2 kg blandade grönsaker (t ex aubergine, zucchini, paprika)
  • 1 rödlök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1/2 dl olivolja
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 förp krossade tomater (à 400 g)
  • 2 dl vatten
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 2 tsk salt
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 447 kJ / 107 kCal

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer