Stekt korv med ratatouille och timjansenap

3
2
Stekt korv med ratatouille och timjansenap

Stekt korv med potatissallad, mustig ratatouille av tomat, zucchini och aubergine samt en kryddstark senapssås är ett gott sätt att äta korv på.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 4 2012

Stekt korv med ratatouille och timjansenap

Ingredienser

4 portioner
900 g cheriepotatis
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
1 zucchini
1 aubergine
1 tsk salt
2 msk olivolja
400 g krossade tomater
1 tsk timjan
2 förp korv (à 300 g)
1/2 msk smör eller margarin
3 msk dijonsenap
1 msk flytande honung
salt och peppar
3/4 påse bistrosallad

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på korven.
I övrigt är rätten fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.

 

Gör så här

Tips

Kockknepet: Vill du göra en suverän ratatouille? Ta bort hälften av de stekta grönsakerna innan du tillsätter tomatkrosset. Mixa sedan såsen och lägg sedan i resterande grönsaker och låt bli varmt.

Barnknepet: Säg till barnen att de ska få äta som i filmen Råtatouille så blir kanske maten mer spännande!

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Carolin

2012-02-04

Grönsaksblandningen var mycket god!!

Krister

2012-01-31

Smidig rätt med en korvnyhet som alla gillade skarpt.

Näringsvärde per portion

Energi 2770 KJ / 663 kCal
Fett 33.7 g
Kolhydrater 58.1 g
Protein 26.7 g
Läs mer om näringsvärden