Stekt korv med ratatouille och timjansenap
Stekt korv med potatissallad, mustig ratatouille av tomat, zucchini och aubergine samt en kryddstark senapssås är ett gott sätt att äta korv på.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 4 2012
Ingredienser
4 portioner
900 g cheriepotatis
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
1 zucchini
1 aubergine
1 tsk salt
2 msk olivolja
400 g krossade tomater
1 tsk timjan
2 förp korv (à 300 g)
1/2 msk smör eller margarin
3 msk dijonsenap
1 msk flytande honung
salt och peppar
3/4 påse bistrosallad
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på korven.
I övrigt är rätten fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.
Gör så här
Tips
Kockknepet: Vill du göra en suverän ratatouille? Ta bort hälften av de stekta grönsakerna innan du tillsätter tomatkrosset. Mixa sedan såsen och lägg sedan i resterande grönsaker och låt bli varmt.
Barnknepet: Säg till barnen att de ska få äta som i filmen Råtatouille så blir kanske maten mer spännande!
Barnknepet: Säg till barnen att de ska få äta som i filmen Råtatouille så blir kanske maten mer spännande!
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2770 KJ / 663 kCal
Fett33.7 g
Kolhydrater58.1 g
Protein26.7 g
Kommentarer
Grönsaksblandningen var mycket god!!
Carolin
2012-02-04Smidig rätt med en korvnyhet som alla gillade skarpt.
Krister
2012-01-31