Mustig korvgryta

12
8
Mustig korvgryta

Denna mustiga korvgryta är lika hälsosam som enkel att laga till vardags. Med kombinationen av tomatkrossen, buljongen på kött och de blandade frysta grönsakerna får du den godaste grytan till de pressade potatisarna.

Mustig korvgryta

Ingredienser

4 portioner
8 - 10 potatisar
400 g mager korv (max 9% fett)
1 förpackning krossade tomater (à 500 g)
1 köttbuljongtärning
1 påse djupfrysta ratatouille-grönsaker (à 400 g)

För alla

Läs korvens innehållsförteckning noga och välj en korv du tål.

Gör så här

Tips

Blanda gärna i 1 dl grovt rivna basilikablad i grytan för mera smak (för 4 port).
En dessert med grapefrukthalva med lite socker på är gott att äta efter grytan.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

12

Kommentarer

Anna

2005-02-16

Jag hottade upp min med chilipepper. Det blev mkt gott.

Eva

2004-09-04

Jättegott, men bättre att använda färska grönsaker, typ zuchini, parika och lök, gärna två burkar med krossade tomater

Therése

2004-02-23

Ang frågor om grönsakerna. Vi varierar mellan olika frysta blandningar då blir det aldrig tråkigt.

Näringsvärde per portion

Energi 2410 KJ / 569 kCal
Fett 0 g
Läs mer om näringsvärden