Mustig korvgryta | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Mustig korvgryta

Denna mustiga korvgryta är lika hälsosam som enkel att laga till vardags. Med kombinationen av tomatkrossen, buljongen på kött och de blandade frysta grönsakerna får du den godaste grytan till de pressade potatisarna.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten.
  2. Skär korven i mindre bitar. Koka upp de krossade tomaterna med buljongtärningen.
  3. Tillsätt korven och grönsakerna som inte behöver tinas först. Låt koka under lock ca 10 minuter.
  4. Servera korvgrytan med potatisen, gärna pressad, sallad och bröd.

För alla

Läs korvens innehållsförteckning noga och välj en korv du tål.

Tips

Blanda gärna i 1 dl grovt rivna basilikablad i grytan för mera smak (för 4 port).
En dessert med grapefrukthalva med lite socker på är gott att äta efter grytan.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 10 potatisar
  • 400 g mager korv (max 9% fett)
  • 1 förpackning krossade tomater (à 500 g)
  • 1 köttbuljongtärning
  • 1 påse djupfrysta ratatouille-grönsaker (à 400 g)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2410 kJ / 569 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden