Ratatouillekyckling | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Ratatouillekyckling

Du gör den här ratatouillerätten underbart smakrik när du låter grönsaker som paprika, aubergine, oliver och zucchini få kokas länge tillsammans med timjan, rosmarin och vitlök. Kycklingen tillsammans med grönsakerna och pasta är förträffligt gott.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Stycka kycklingen i 8 bitar vardera. Bryn kycklingbitarna i omgångar i oljan i en stekpanna. Lägg över i en gryta och krydda med salt och peppar. Häll över tomatkross och buljong. Låt puttra under lock ca 15 min.
  2. Skala och hacka lök och vitlök. Skölj och tärna squash och aubergine. Skölj, kärna ur och tärna paprikorna.
  3. Lägg lök och grönsaker i grytan och låt puttra ytterligare ca 15 min tills kycklingen är helt genomkokt dvs att köttsaften är klar utan rosa inslag.
  4. Smaka av med smulad timjan och rosmarin. Strö över oliverna.
  5. Servera ratatouillekycklingen med färsk pasta eller baguette och en grön sallad.

Tips

Vid tidsbrist:
Stek 2 påsar djupfrysta ratatouillegrönsaker (à 400 g) i en stekpanna enligt förpackningens anvisning. Häll över 1 burk krossade tomater (à 400 g) och krydda med 3 pressade vitlöksklyftor. Lägg i 2 färdiggrillade kycklingar styckade i 8 bitar vardera och låt puttra under lock ca 10 min. (Tipset är avsett för 8 port.)

Ingredienser

Portioner: 8
  • 2 kycklingar (à ca 1,3 kg)
  • 2 msk olja
  • 2 tsk salt
  • 1/2 tsk grovmalen svartpeppar
  • 1 burk krossade tomater (à 400 g)
  • 2 dl hönsbuljong (tärning + vatten)
  • 2 gula lökar
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 squash
  • 1 aubergine
  • 1 grön paprika
  • 1 gul paprika
  • 1 röd paprika
  • 2 tsk timjan
  • 2 tsk rosmarin
  • 20 svarta oliver
Lägg till i inköpslistan