Ratatouillekyckling
Du gör den här ratatouillerätten underbart smakrik när du låter grönsaker som paprika, aubergine, oliver och zucchini få kokas länge tillsammans med timjan, rosmarin och vitlök. Kycklingen tillsammans med grönsakerna och pasta är förträffligt gott.
Ingredienser
8 portioner
2 kycklingar (à ca 1,3 kg)
2 msk olja
2 tsk salt
1/2 tsk grovmalen svartpeppar
1 burk krossade tomater (à 400 g)
2 dl hönsbuljong (tärning + vatten)
2 gula lökar
4 vitlöksklyftor
1 squash
1 aubergine
1 grön paprika
1 gul paprika
1 röd paprika
2 tsk timjan
2 tsk rosmarin
20 svarta oliver
Gör så här
Tips
Vid tidsbrist:
Stek 2 påsar djupfrysta ratatouillegrönsaker (à 400 g) i en stekpanna enligt förpackningens anvisning. Häll över 1 burk krossade tomater (à 400 g) och krydda med 3 pressade vitlöksklyftor. Lägg i 2 färdiggrillade kycklingar styckade i 8 bitar vardera och låt puttra under lock ca 10 min. (Tipset är avsett för 8 port.)
Stek 2 påsar djupfrysta ratatouillegrönsaker (à 400 g) i en stekpanna enligt förpackningens anvisning. Häll över 1 burk krossade tomater (à 400 g) och krydda med 3 pressade vitlöksklyftor. Lägg i 2 färdiggrillade kycklingar styckade i 8 bitar vardera och låt puttra under lock ca 10 min. (Tipset är avsett för 8 port.)
Har du lagat receptet?
Kommentarer