Ugnsbakad sej under örttäcke med ratatouille

3
1
Ugnsbakad sej under örttäcke med ratatouille

Det här receptet på ugnsbakad sej under örttäcke med ratatouille är en fyllig rätt med aromatiska och härliga smaker som både vuxna och barn gillar. Servera gärna fisken och ratatouillen med ris eller bulgur.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 38 2011

Ugnsbakad sej under örttäcke med ratatouille

Ingredienser

4 portioner
600 g sejfilé
1 dl italienska örter
1 dl ströbröd
finrivet skal och juice av 1/2 citron
2 msk olivolja
2 1/2 msk vatten
4 port ris eller bulgur
salt och peppar

Ratatouille

1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 paprikor
1 aubergine
2 msk olivolja
400 g krossade tomater
1 msk balsamvinäger
1 tsk strösocker
1 dl vatten
2 lagerblad

Gör så här

Tips

Gör gärna ratatouillen i förväg. Lägg den sedan i botten av samma form som du tillagar fi sken i. Då blir sejen extra saftig och smakrik!

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentar

Krister

2011-09-26

Toppen men väldigt mkt fisk för 4 p, vi äter normalt 400 gr och rataouillen blev det lite mycket av!