Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Ugnsbakad sej under örttäcke med ratatouille

Det här receptet på ugnsbakad sej under örttäcke med ratatouille är en fyllig rätt med aromatiska och härliga smaker som både vuxna och barn gillar. Servera gärna fisken och ratatouillen med ris eller bulgur.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 38, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina fisken om den är fryst.
  2. Sätt ugnen på 150°C.
  3. Blanda örter, ströbröd, citronskal och citronjuice i en bunke. Tillsätt oljan och vatten. Rör samman till en tjock smet.
  4. Torka av fisken och lägg ut filéerna i en smord, ugnssäker form. Krydda fisken med salt och peppar. Bred på örtsmeten. Sätt mitt i ugnen ca 30 minuter. Gör resten under tiden.
  5. Ratatouille: Skala och hacka lök och vitlök. Dela, kärna ur och skär paprikan i strimlor. Skär auberginen i cm-stora tärningar. Fräs lök, vitlök och grönsaker i oljan ca 5 minuter i en gryta. Tillsätt krossade tomater, balsamvinäger, socker och vatten. Koka upp och låt sjuda ca 20 minuter under lock. Rör då och då. Smaka av med salt och peppar.
  6. Koka ris eller bulgur enligt anvisning på förpackningen.

Tips

Gör gärna ratatouillen i förväg. Lägg den sedan i botten av samma form som du tillagar fi sken i. Då blir sejen extra saftig och smakrik!

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g sejfilé
  • 1 dl italienska örter
  • 1 dl ströbröd
  • finrivet skal och juice av 1/2 citron
  • 2 msk olivolja
  • 2 1/2 msk vatten
  • 4 port ris eller bulgur
  • salt och peppar
Ratatouille
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 paprikor
  • 1 aubergine
  • 2 msk olivolja
  • 400 g krossade tomater
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 tsk strösocker
  • 1 dl vatten
  • 2 lagerblad
Lägg till i inköpslistan