Gnocchigratäng med svamp och mozzarella
Den här gratängen med potatisgnocchi har allt – smörstekt svamp, mustig ratatouille och krämig mozzarella som får smälta i ugnen. Toppa med pesto och pumpakärnor innan gräddning och strö över ruccola vid servering!
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2022
Ingredienser
4 portioner
Ratatouille
750 g blandade grönsaker (t ex aubergine, zucchini och paprika)
1/2 rödlök
1 vitlöksklyfta
1/4 dl olivolja
1/2 msk tomatpuré
1/2 förp krossade tomater (à 400 g)
1 dl vatten
1 msk rödvinsvinäger
1 tsk salt
250 g champinjoner
2 msk smör
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
400 g färsk gnocchi (potatis)
250 g mozzarella
ca 1 dl basilikapesto
2 msk pumpakärnor
65 g rucola
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3498 KJ / 828 kCal
Fett38 g
Salt3.5 g
Kolhydrater87 g
Protein30 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Anders, Gnocchin tillagas i ugn i detta recept. Vanligen ska även färsk gnocchi kokas
Ida
2024-11-29Gnocchi behöver inte kokas om man har färsk är det rätt uppfattat?
Anders
2024-11-28En stor favorit
Petra
2023-04-02