Gnocchigratäng med svamp och mozzarella

26
5
Gnocchigratäng med svamp och mozzarella

Den här gratängen med potatisgnocchi har allt – smörstekt svamp, mustig ratatouille och krämig mozzarella som får smälta i ugnen. Toppa med pesto och pumpakärnor innan gräddning och strö över ruccola vid servering!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2018

Gnocchigratäng med svamp och mozzarella

Ingredienser

4 portioner
250 g
champinjoner
2 msk
smör
1/2 tsk
salt
2 krm
svartpeppar
1/2
sats ratatouille-grönsaker (se länk under steg 3)
400 g
färsk gnocchi (potatis)
250 g
mozzarella
1/3
sats pesto (se länk under steg 3)
2 msk
pumpakärnor
65 g
rucola

För alla

Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri gnocchi.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör och laktosfri mozzarella.
Gör äggfri: välj äggfria gnocchis. Känsliga äggallergiker bör välja en pesto utan ost med konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Gör så här

Detta recept är en del i Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

Vad tyckte du om receptet?

26

Kommentarer

Isabell

2020-11-18

Jag brukar hoppa över mozzarellan och bara koka Gnocchin istället för att ha det i ugnen. Blir supergott varena gång! Mitt absoluta favorit recept!

Amanda

2020-06-30

Väldigt gott! Lättlagad var den också. . 10/10

Redaktionen ICAse

2020-07-01

Tack Amanda för ditt finfina betyg. Hälsningar Ulrika

Simon

2019-01-09

Vi använde också fel sorts gnocchi. Ni kanske ska överväga att uppdatera receptet istället för att bara be om ursäkt :)

Redaktionen ICAse

2019-01-10

Hej Simon! Vi uppdaterade med färsk men har nu även lagt till potatis och hoppas ni får till en härlig rätt. Hälsningar Michelle

Näringsvärde per portion

Energi 3498 KJ / 828 kCal
Fett 38 g
Salt 3.5 g
Kolhydrater 87 g
Protein 30 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept