Gnocchigratäng med svamp och mozzarella

Betyg 4.6 av 5.
41 personer har röstat
10
Gnocchigratäng med svamp och mozzarella

Den här gratängen med potatisgnocchi har allt – smörstekt svamp, mustig ratatouille och krämig mozzarella som får smälta i ugnen. Toppa med pesto och pumpakärnor innan gräddning och strö över ruccola vid servering!

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2022

Gnocchigratäng med svamp och mozzarella

Ingredienser

4 portioner

Ratatouille

750 g blandade grönsaker (t ex aubergine, zucchini och paprika)
1/2 rödlök
1 vitlöksklyfta
1/4 dl olivolja
1/2 msk tomatpuré
1/2 förp krossade tomater (à 400 g)
1 dl vatten
1 msk rödvinsvinäger
1 tsk salt
250 g champinjoner
2 msk smör
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
400 g färsk gnocchi (potatis)
250 g mozzarella
ca 1 dl basilikapesto
2 msk pumpakärnor
65 g rucola

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.6 av 5.
41 personer har röstat

Kommentarer

Anders, Gnocchin tillagas i ugn i detta recept. Vanligen ska även färsk gnocchi kokas

Ida

2024-11-29

Gnocchi behöver inte kokas om man har färsk är det rätt uppfattat?

Anders

2024-11-28

En stor favorit

Petra

2023-04-02

Näringsvärde per portion

Energi3498 KJ / 828 kCal
Fett38 g
Salt3.5 g
Kolhydrater87 g
Protein30 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Rostas med krämig gnocchi
Betyg 4.3 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pastagnocchi med bacon och salvia
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Gnocchi med tomat och mozzarella
Betyg 4.4 av 5.
168 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Lax med grönärtskräm och pasta
Betyg 3.9 av 5.
43 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Gnocchi med brynt kaprissmör
Betyg 4.7 av 5.
54 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pytt på gnocchi, falukorv och grönkål
Betyg 4.2 av 5.
64 personer har röstat
Under 30 min att tillaga