Gnocchigratäng med svamp och mozzarella

Betyg 4.6 av 5.
38 personer har röstat
8
Gnocchigratäng med svamp och mozzarella

Den här gratängen med potatisgnocchi har allt – smörstekt svamp, mustig ratatouille och krämig mozzarella som får smälta i ugnen. Toppa med pesto och pumpakärnor innan gräddning och strö över ruccola vid servering!

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2022

Gnocchigratäng med svamp och mozzarella

Ingredienser

4 portioner

Ratatouille

750 g  blandade grönsaker (t ex aubergine, zucchini och paprika)
1/2   rödlök
1   vitlöksklyfta
1/4 dl  olivolja
1/2 msk  tomatpuré
1/2   förp krossade tomater (à 400 g)
1 dl  vatten
1 msk  rödvinsvinäger
1 tsk  salt
250 g  champinjoner
2 msk  smör
1/2 tsk  salt
2 krm  svartpeppar
400 g  färsk gnocchi (potatis)
250 g  mozzarella
ca 1 dl  basilikapesto
2 msk  pumpakärnor
65 g  rucola

För alla

Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri gnocchi.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör och laktosfri mozzarella.
Gör äggfri: välj äggfria gnocchi. Känsliga äggallergiker bör välja en pesto utan ost med konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.6 av 5.
38 personer har röstat

Kommentarer

En stor favorit

Petra

2023-04-02

Står mitt i lagandet av den här rätten och inser att ”under 45 minuter” i det här fallet är minst 70 minuter… kanske läge att uppdatera tidsåtgången. Hade jag noterat i själva receptet att det skulle ta så här lång tid hade jag valt en annan rätt en tisdag.

Gabriella

2022-10-11

Ojoj! Stort tack Gabriella för att du uppmärksammade oss på detta, miss av oss. Vi har nu uppdaterat tidsåtgången, hoppas det smakade gott när rätten väl blev klar. Hälsningar Ulrika

Redaktionen

2022-10-17

Mycket hackande som tar tid men ändå värt det. Blev gott och mättande men min man ville ha en köttbit till. För min del räckte det gott med denna mastiga gratäng. Men peston blev bränd så bättre ta den efter haft i ugn.

Nelly

2022-08-04

Näringsvärde per portion

Energi3498 KJ / 828 kCal
Fett38 g
Salt3.5 g
Kolhydrater87 g
Protein30 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Pastagnocchi med bacon och salvia
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Gnocchi med brynt kaprissmör
Betyg 4.7 av 5.
53 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Krämig gnocchi med kalkonfilé
Betyg 3.5 av 5.
28 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rostas med krämig gnocchi
Betyg 4.3 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Potatisgnocchi med ratatouille och merguez
Betyg 4 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pytt på gnocchi, falukorv och grönkål
Betyg 4.3 av 5.
59 personer har röstat
Under 30 min att tillaga