Ramen med tofu och shiitake

33
3 Klimatsmart
Ramen med tofu och shiitake

Ramensoppa har på senare år blivit en riktigt populär rätt och vi förstår varför, den här vego soppan med shiitake och tofu får det verkligen att vattnas i munnen! Använd riktiga ramennudlar när du lagar soppan så att de får rätt konsistens i den heta buljongen.

Skriv ut
Ramen med tofu och shiitake

Ingredienser

4 portioner
100 g
ramennudlar
1 l
grönsaksbuljong (tärning och vatten)
2 msk
färsk ingefära
2
vitlöksklyftor
150 g
shiitakesvamp
2 msk
olja
2
pak choi
1
paket tofu (à 270 g)
2 dl
frysta sojabönor
65 g
babyspenat
2 tsk
råsocker
3 msk
mörk tamarisoja
1 msk
risvinäger

För alla

Kontrollera innehållet i buljongtärningen.
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: byt ramennudlar mot ris- eller glasnudlar.
Gör äggfri: byt ramennudlar mot ris- eller glasnudlar.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

33

Kommentarer

Henri

2021-03-12

Funkade perfekt när jag gick på cellgifter. Det är något med vätskan och salthalten. Bra recept dock lite drygt att swipa upp och ner för att se mängden ingredienser som ska i

Rula

2021-01-31

Vad är det för tofu som användes i receptet? Fast?

Redaktionen ICAse

2021-02-02

Hej Rula! Precis en fast tofu blir bäst. Hoppas du gillar soppan. Hälsningar Ulrika

Christina

2016-11-09

Ännu en ny favorit! Dock 2 tärningar buljong till 1L, lite finhackad chili eller sriracha för att få ett uns sting. Supergott!

Näringsvärde per portion

Energi 1377 KJ / 329 kCal
Fett 12 g
Salt 4 g
Kolhydrater 35 g
Protein 17 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept