Ramen med tofu och shiitake
Ramensoppa har på senare år blivit en riktigt populär rätt och vi förstår varför, den här vego soppan med shiitake och tofu får det verkligen att vattnas i munnen! Använd riktiga ramennudlar när du lagar soppan så att de får rätt konsistens i den heta buljongen.
Ingredienser
4 portioner
100 g ramennudlar
1 l grönsaksbuljong (tärning och vatten)
2 msk färsk ingefära
2 vitlöksklyftor
150 g shiitakesvamp
2 msk olja
2 pak choi
1 paket tofu (à 270 g)
2 dl frysta sojabönor
65 g babyspenat
2 tsk råsocker
3 msk mörk tamarisoja
1 msk risvinäger
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1377 KJ / 329 kCal
Fett12 g
Salt4 g
Kolhydrater35 g
Protein17 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jag lyckades tyvärr bränna svampen men blir säkert bättre nästa gång. Mycket god och mättande men lite för salt tyckte jag. Ska prova med en svampbuljong tärning nästa gång. Men ska nog skriva ut receptet nästa gång för bättre överblick. Det blev lite rörigt.
Laila
2024-05-03Tog en grönsaksbuljong och en svampbuljong, lyfte smaken mycket!
Emma
2022-03-18Funkade perfekt när jag gick på cellgifter. Det är något med vätskan och salthalten. Bra recept dock lite drygt att swipa upp och ner för att se mängden ingredienser som ska i
Henri
2021-03-12