Ramen med nudlar och fläsk

Du behöver inte åka till Japan för att avnjuta deras fantastiska nudelsoppa! Tillbehören steks och smaksätts med vitlök, buljong, soja och ingefära. Nudlarna kokas upp, och allt hälls sedan samman i en skål innan den serveras med böngroddar och sesamfrön. Oishī shokuji!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 33 2018

Ingredienser
4 portioner
4 ägg
250 g champinjoner
1 msk olja
2 vitlöksklyftor
300 g skivat stekfläsk
1 1/2 l vatten
1 svamp- eller kycklingbuljongtärning eller motsvarande mängd fond
2 msk japansk soja
2 msk riven färsk ingefära
4 port ramennudlar
1 msk sesamfrön
180 g böngroddar
Gör så här
00:08:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2954 KJ / 706 kCal
Fett40 g
Salt4.53 g
Kolhydrater55 g
Protein30 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Stekfläsk är väl rimmat?!
Ann margret
2025-03-01Hade lite extra fläsk som jag stekte och vände runt i lite hoisinsås, det tillförde god sötma.
Amanda
2025-01-07Gott men brassa på med mycket mer vitlök, vill man ha lite hetta släng i några chili också ihop med svampen... Mer av allt förutom vatten...
Jonathan
2024-09-26