Curryramen med pak choi och tofu

13
0 Klimatsmart
Curryramen med pak choi och tofu

En curryramen värmer lika bra som den smakar gott. Här smaksätter du den populära soppan med currypasta, kokosmjölk, rostade sesamfrön och ingefära. Toppa med pak choi, krispig salladslök och silkestofu samt ett nykokt ägg som du delar på hälften.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 10 2019

Curryramen med pak choi och tofu

Ingredienser

4 portioner
4
ägg

Buljong

2 msk
riven ingefära
2 msk
sesamfrö
1 msk
olja
1 tsk
röd currypasta
2
vitlöksklyftor
1 l
grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
400 ml
kokosmjölk
4
port ramennudlar

Topping

250 g
pak choi
125 g
salladslök
380 g
silkestofu

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj risnudlar eller glasnudlar.
Gör äggfri: byt ut äggnudlar mot risnudlar. Uteslut äggen.

Gör så här

Tips

Servera gärna rätten med lite extra sesamfrön.

Vad tyckte du om receptet?

13

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2767 KJ / 659 kCal
Fett 41 g
Salt 2.2 g
Kolhydrater 46 g
Protein 26 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept