Curryramen med pak choi och tofu

20
4
Curryramen med pak choi och tofu

En curryramen värmer lika bra som den smakar gott. Här smaksätter du den populära soppan med currypasta, kokosmjölk, rostade sesamfrön och ingefära. Toppa med pak choi, krispig salladslök och silkestofu samt ett nykokt ägg som du delar på hälften.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 10 2019

Curryramen med pak choi och tofu

Ingredienser

4 portioner
4 ägg

Buljong

2 msk riven ingefära
2 msk sesamfrö
1 msk olja
1 tsk röd currypasta
2 vitlöksklyftor
1 l grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
400 ml kokosmjölk
4 port ramennudlar

Topping

250 g pak choi
125 g salladslök
380 g silkestofu

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj risnudlar eller glasnudlar.
Gör äggfri: byt ut äggnudlar mot risnudlar. Uteslut äggen.

Gör så här

Tips

Servera gärna rätten med lite extra sesamfrön.

Vad tyckte du om receptet?

20

Kommentarer

Caroline

2022-01-29

Enkelt och gott!

Nina

2022-01-19

Det behövs minst 3 tsk currypasta, smakar inte så mycket annars.

Tove

2021-08-16

Bra grundrecept men behöver kryddas upp med mer currypasta eller sambal oelek

Näringsvärde per portion

Energi 2767 KJ / 659 kCal
Fett 41 g
Salt 2.2 g
Kolhydrater 46 g
Protein 26 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden