Musselramen i ingefärs- och gurkmejabuljong med svartkål och groddar

Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
0Klimatsmart
Musselramen i ingefärs- och gurkmejabuljong med svartkål och groddar

En näringsrik nudelramen med musslor smaksatt med vitlökspasta med ingefära och gurkmeja. Här finns fina råvaror som gör gott och stärker kroppen på många olika sätt. Kryddor som koriander och lime lyfter smakerna. Serveras med ägg.

Musselramen i ingefärs- och gurkmejabuljong med svartkål och groddar

Ingredienser

4 portioner

Buljong

400 g fryst musselkött
2 l vatten
3 svamp- eller grönsaksbuljongtärningar
salt
100 g svartkål
1/2 påse salladslök
1/2 kruka koriander
4 port ramennudlar

Ägg

2 ägg

Vitlökspasta

6 vitlöksklyftor
1/2 dl olja
1 röd spansk peppar
1 msk riven färsk ingefära
1/2 tsk gurkmeja
1 msk limesaft
1/2 dl sesamfrön

Till servering

2 dl böngroddar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2369 KJ / 563 kCal
Fett22 g
Salt4.11 g
Kolhydrater58 g
Protein32 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Laxsashimi med sesamdressing och svartkålschips
Betyg 3.5 av 5.
73 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ramen med svartkål och ägg
Betyg 4.2 av 5.
26 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Brännvinsostpaj med svartkål
Betyg 4.6 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Svartkål i tomatkräm med parmesan
Betyg 4.7 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Lökfräst svartkål
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga