Musselramen i ingefärs- och gurkmejabuljong med svartkål och groddar

1
0 Klimatsmart
Musselramen i ingefärs- och gurkmejabuljong med svartkål och groddar

En näringsrik nudelramen med musslor smaksatt med vitlökspasta med ingefära och gurkmeja. Här finns fina råvaror som gör gott och stärker kroppen på många olika sätt. Kryddor som koriander och lime lyfter smakerna. Serveras med ägg.

Skriv ut
Musselramen i ingefärs- och gurkmejabuljong med svartkål och groddar

Ingredienser

4 portioner

Buljong

400 g
fryst musselkött
2 l
vatten
3
svamp- eller grönsaksbuljongtärningar
-
salt
100 g
svartkål
1/2
påse salladslök
1/2
kruka koriander
4
port ramennudlar

Ägg

2
ägg

Vitlökspasta

6
vitlöksklyftor
1/2 dl
olja
1
röd spansk peppar
1 msk
riven färsk ingefära
1/2 tsk
gurkmeja
1 msk
limesaft
1/2 dl
sesamfrön

Till servering

2 dl
böngroddar

För alla

Läs noga innehållet på buljongen.
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj risnudlar eller glasnudlar.
Gör äggfri: uteslut äggen. Byt ut nudlar mot risnudlar.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2369 KJ / 563 kCal
Fett 22 g
Salt 4.11 g
Kolhydrater 58 g
Protein 32 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept