Ramen med ägg och champinjoner
Hemgjord vitlökspasta, champinjoner och fräscha grönsaker fyller denna värmande ramen. Smakerna kombineras fint från vitlöken, koriandern och med lite sting från chili. Toppa med ägghalvor, böngroddar och extra koriander vid servering. Smaklig spis!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 15 2018
Ingredienser
4 portioner
6 ägg
Vitlökspasta
1 king solo vitlök
1/2 dl olja
1 röd chili
1/2 dl sesamfrön
1 msk vitvinsvinäger
Soppa
250 g champinjoner
1 msk olja
1 l svamp- eller grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
japansk soja
4 port ramennudlar
125 g salladslök
250 g pak choi
1/2 kruka koriander
1 ask böngroddar (à 180 g)
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Rätten är fri från laktos och mjölkprotein men innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj risnudlar eller glasnudlar.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2700 KJ / 645 kCal
Fett32 g
Salt2.96 g
Kolhydrater60 g
Protein27 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer