Ramen med ägg och champinjoner

29
0
Ramen med ägg och champinjoner

Hemgjord vitlökspasta, champinjoner och fräscha grönsaker fyller denna värmande ramen. Smakerna kombineras fint från vitlöken, koriandern och med lite sting från chili. Toppa med ägghalvor, böngroddar och extra koriander vid servering. Smaklig spis!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 15 2018

Ramen med ägg och champinjoner

Ingredienser

4 portioner
6
ägg

Vitlökspasta

1
king solo vitlök
1/2 dl
olja
1
röd chili
1/2 dl
sesamfrön
1 msk
vitvinsvinäger

Soppa

250 g
champinjoner
1 msk
olja
1 l
svamp- eller grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
-
japansk soja
4
port ramennudlar
125 g
salladslök
250 g
pak choi
1/2
kruka koriander
1
ask böngroddar (à 180 g)

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Rätten är fri från laktos och mjölkprotein men innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj risnudlar eller glasnudlar.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

29

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2700 KJ / 645 kCal
Fett 32 g
Salt 2.96 g
Kolhydrater 60 g
Protein 27 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept