Ramen med köttfärslimpa, nudlar och ägg

3
0
Ramen med köttfärslimpa, nudlar och ägg

En värmande och mustig nudelsoppa med ramen, köttfärslimpa, rödkål, broccoli och kokt ägg. Toppas med koriander och sesamfrön. En perfekt måltid att laga på rester av köttfärslimpa!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2018

Ramen med köttfärslimpa, nudlar och ägg

Ingredienser

4 portioner
200 g
ramen- eller äggnudlar
4
ägg
1 1/2 l
vatten
3 msk
konc fond
ca 3 - 4 msk
japansk soja
2 cm
skalad skivad ingefära
1/3
sats köttfärslimpa (se länk i text)
100 g
rödkål
1/2
förp frysta sojabönor (à 250 g)
1/2
sats picklad broccoli
-
färsk koriander
-
svarta sesamfrön

För alla

Kontrollera noga innehållet i köttfärslimpan och fonden.
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj ris- eller glasnudlar.
Gör äggfri: uteslut äggen och välj ris- eller glasnudlar.

Gör så här

Detta recept är en del i Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2233 KJ / 534 kCal
Fett 18 g
Salt 8.8 g
Kolhydrater 57 g
Protein 34 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept