Ramen med köttfärslimpa, nudlar och ägg
En värmande och mustig nudelsoppa med ramen, köttfärslimpa, rödkål, broccoli och kokt ägg. Toppas med koriander och sesamfrön. En perfekt måltid att laga på rester av köttfärslimpa!
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2018
Ingredienser
4 portioner
200 g ramen- eller äggnudlar
4 ägg
1 1/2 l vatten
3 msk konc fond
ca 3 - 4 msk japansk soja
2 cm skalad skivad ingefära
1/3 sats köttfärslimpa (se länk i text)
100 g rödkål
1/2 förp frysta sojabönor (à 250 g)
1/2 sats picklad broccoli
färsk koriander
svarta sesamfrön
Gör så här
Detta recept är en del i Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2233 KJ / 534 kCal
Fett18 g
Salt8.8 g
Kolhydrater57 g
Protein34 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Mjukkoka skulle det stå…
Anna-lena
2023-12-30Hej Anna-Lena! Mjukkokt ägg är mitt emellan löskokt och hårdkokt. Oftast räknas äggtider så här: ca 7 min för löskokt ägg, ca 9 min för mjukkokt och ca 11 min för hårdkokt ägg och tiderna gäller när äggen läggs ner i kokande vatten. Hälsningar Harriet
Redaktionen
2024-01-03Vad menas med att mjukkoraller äggen?
Anna-lena
2023-12-30Receptet behöver lite salt och mer ingefära
Hanna
2022-10-24