Köttfärslimpa med risonisallad och fetaostkräm

Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
1
Köttfärslimpa med risonisallad och fetaostkräm

Köttfärslimpa är en mumsig klassiker. Tillsammans med denna risonisallad får du ett modernt inslag av pasta i risformat med varma grönsaker. Till servering bjuds en fetaostkräm som tillför en härlig sälta till köttfärslimpan och salladen.

Köttfärslimpa med risonisallad och fetaostkräm

Ingredienser

4 portioner
1   köttfärslimpa (à ca 800 g)
3 dl  risoni
1   rödlök
2 msk  olivolja
1/2 msk  socker
2 msk  balsamvinäger
125 g  miniplommontomater
1   påse rucola (à 70 g)
1/2 tsk  salt
1 krm  salt och svartpeppar

Fetaostkräm

150 g  fetaost
1 dl  crème fraiche
1 tsk  honung
1 krm  salt
1 krm  peppar

För alla

Fri från ägg, men kontrollera innehållet i risoni.
Gör glutenfri: ersätt risoni med glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche och fetaost.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt alternativ till crème fraiche, t ex Sour Supreme (innehåller soja) eller iMat fraiche (innehåller havre), och ersätt fetaosten med t ex tofu.

Gör så här

Tips

Förenkla! Gör en separat sallad med rödlök, tomater och rucola. Häll på balsamvinäger vid servering. Forma gärna köttfärslimpan bullig och fin med fuktade händer. Höj ugnstemperaturen till 250˚C mot slutet om du vill ge den mer färg.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat

Kommentar

Otroligt god fetaostkräm!

Björn

2014-02-03

Testa liknande recept

Fläskkarré i ajvarsås
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Tomat med fromage frais och gräslök
Betyg 4.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Svamprisoni med tomatsallad
Betyg 2 av 5.
31 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Zucchinipiccata med tomatsallad
Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tomatsoppa med risoni och tunnbrödstoast med rucola
Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fetaostgratinerad pasta
Betyg 3.7 av 5.
19 personer har röstat
Under 30 min att tillaga