Köttfärslimpa med risonisallad och fetaostkräm

3
1
Köttfärslimpa med risonisallad och fetaostkräm

Köttfärslimpa är en mumsig klassiker. Tillsammans med denna risonisallad får du ett modernt inslag av pasta i risformat med varma grönsaker. Till servering bjuds en fetaostkräm som tillför en härlig sälta till köttfärslimpan och salladen.

Köttfärslimpa med risonisallad och fetaostkräm

Ingredienser

4 portioner
1 köttfärslimpa (à ca 800 g)
3 dl risoni
1 rödlök
2 msk olivolja
1/2 msk socker
2 msk balsamvinäger
125 g miniplommontomater
1 påse rucola (à 70 g)
1/2 tsk salt
1 krm salt och svartpeppar

Fetaostkräm

150 g fetaost
1 dl crème fraiche
1 tsk honung
1 krm salt
1 krm peppar

För alla

Fri från ägg, men kontrollera innehållet i risoni.
Gör glutenfri: ersätt risoni med glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche och fetaost.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt alternativ till crème fraiche, t ex Sour Supreme (innehåller soja) eller iMat fraiche (innehåller havre), och ersätt fetaosten med t ex tofu.

Gör så här

Tips

Förenkla! Gör en separat sallad med rödlök, tomater och rucola. Häll på balsamvinäger vid servering. Forma gärna köttfärslimpan bullig och fin med fuktade händer. Höj ugnstemperaturen till 250˚C mot slutet om du vill ge den mer färg.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentar

Björn

2014-02-03

Otroligt god fetaostkräm!