Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Köttfärslimpa med risonisallad och fetaostkräm

Köttfärslimpa är en mumsig klassiker. Tillsammans med denna risonisallad får du ett modernt inslag av pasta i risformat med varma grönsaker. Till servering bjuds en fetaostkräm som tillför en härlig sälta till köttfärslimpan och salladen.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg köttfärslimpan i en ugnssäker, smord form. Tillaga i mitten av ugnen ca 40 minuter tills den är genomstekt. Gör fetaostkrämen och risonisalladen under tiden.
  2. Fetaostkräm: Mosa fetaosten med en gaffel i en skål. Blanda i crème fraiche och honung. Smaka av med salt och peppar. Ställ i kylen.
  3. Koka risonin enligt anvisning på paketet.
  4. Skala och skär rödlöken i tunna klyftor. Fräs löken mjuk och glansig i olja ca 2 minuter i en stekpanna, den ska inte få färg. Strö över socker och låt smälta ihop med löken. Häll på balsamvinäger och låt koka in ca 1 minut.
  5. Halvera miniplommontomaterna och lägg i en skål tillsammans med rucolan. Tillsätt den varma risonin, löken och ev sås från stekpannan. Smaka av med salt och peppar.
  6. Skär köttfärslimpan i skivor. Servera med den risonisalladen och fetaostkrämen.

För alla

Fri från ägg, men kontrollera innehållet i risoni.
Gör glutenfri: ersätt risoni med glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche och fetaost.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt alternativ till crème fraiche, t ex Sour Supreme (innehåller soja) eller iMat fraiche (innehåller havre), och ersätt fetaosten med t ex tofu.

Tips

Förenkla! Gör en separat sallad med rödlök, tomater och rucola. Häll på balsamvinäger vid servering. Forma gärna köttfärslimpan bullig och fin med fuktade händer. Höj ugnstemperaturen till 250˚C mot slutet om du vill ge den mer färg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 köttfärslimpa (à ca 800 g)
  • 3 dl risoni
  • 1 rödlök
  • 2 msk olivolja
  • 1/2 msk socker
  • 2 msk balsamvinäger
  • 125 g miniplommontomater
  • 1 påse ruccola (à 70 g)
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm salt och svartpeppar
Fetaostkräm
  • 150 g fetaost
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 tsk honung
  • 1 krm salt
  • 1 krm peppar
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer