Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Rödkålsfyllda äpplen

Duka fram ett spektakulärt tillbehör till revbensspjället som dina gäster förmodligen inte har testat förut. Den syrliga smaken från äpplena gör sig ypperligt tillsammans med rödkålen och det smälta smöret.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skär ett "lock" av äpplena, ta ur kärnhuset.
  3. Lägg äpplena i en ugnssäker form och pensla med smält smör. Sätt in mitt i ugnen 3-4 minuter.
  4. Värm rödkålen.
  5. Lägg rödkålen i äppelhalvorna, sätt på "äppellocket". Servera gärna med Revbensspjäll med ingefära.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 8 små äpplen
  • 50 g smält smör
  • 3 dl rödkål
Lägg till i inköpslistan