Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Glacerad rödkål med koriander och frön

Rödkål som här glaceras med ketjap manis (en söt sojasås som kommer från Indonesien) tillsammans med chili och frön för att sedan bakas i ugnen. Servera med nudlar, krispiga haricot verts, koriander och limeklyftor för att pressa över.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 5, 2019
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Ansa och skär kålen i ca 2 cm tjocka skivor. Smörj en plåt med smöret. Lägg kålen på plåten, ringla över olivoljan och krydda med salt och peppar. Sätt in kålen mitt i ugnen 15 minuter.
  3. Dela, kärna ur och hacka chilin. Blanda den med ketjap manis. Skölj, ansa och skär purjolöken i bitar (om purjolök används istället för salladslök).
  4. Pensla kålen med ketjap manis och lägg bönorna och purjolöken på plåten och strö över fröna. Sätt in mitt i ugnen ytterligare ca 10 minuter eller tills kålen är mjuk.
  5. Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen.
  6. Ansa och skiva salladslöken (om salladslök används ist för purjolök). Hacka koriandern. Skär limen i klyftor.
  7. Servera rödkålen med nudlar, haricots verts, purjolök, koriander och limeklyftor.

För alla

Gör glutenfri: välj risnudlar eller glasnudlar.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör eller välj olja.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt smör eller välj olja.
Gör äggfri: byt ut äggnudlar mot risnudlar.

Tips

Riv lite ingefära och blanda med nudlarna.
Skiva purjolöken extra tunnt och lägg den någon minut lite kallt vatten så blir den mildare.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 rödkål
  • 1 msk smör
  • 2 msk olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 röd chilipeppar
  • 1 förp ketjap manis (à 125 ml)
  • 1/2 purjolök à ca 100 g eller salladslök (1/2 purjolök motsvarar 1/2 påse salladslök à 125 g)
  • 150 g haricots verts
  • 3 msk solrosfrön
  • 1 msk sesamfrön
  • 4 port äggnudlar
  • 1 kruka koriander
  • 1/2 lime
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2305 kJ / 551 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer