Glacerad rödkål med koriander och frön

12
4 Klimatsmart
Glacerad rödkål med koriander och frön

Rödkål som här glaceras med ketjap manis (en söt sojasås som kommer från Indonesien) tillsammans med chili och frön för att sedan bakas i ugnen. Servera med nudlar, krispiga haricot verts, koriander och limeklyftor för att pressa över.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 5 2019

Glacerad rödkål med koriander och frön

Ingredienser

4 portioner
1
rödkål
1 msk
smör
2 msk
olivolja
-
salt
-
svartpeppar
1
röd chilipeppar
1
förp ketjap manis (à 125 ml)
1/2
purjolök à ca 100 g eller salladslök (1/2 purjolök motsvarar 1/2 påse salladslök à 125 g)
150 g
haricots verts
3 msk
solrosfrön
1 msk
sesamfrön
4
port äggnudlar
1
kruka koriander
1/2
lime

För alla

Gör glutenfri: välj risnudlar eller glasnudlar.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör eller välj olja.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt smör eller välj olja.
Gör äggfri: byt ut äggnudlar mot risnudlar.
Under 45 minuter

Gör så här

Tips

Riv lite ingefära och blanda med nudlarna.
Skiva purjolöken extra tunnt och lägg den någon minut lite kallt vatten så blir den mildare.

Vad tyckte du om receptet?

12

Kommentarer

Angelika

2/4/2019

Håller med, denna rätt var tyvärr riktigt dålig på alla sätt och vis. Receptet kändes inte genomtänkt och smakerna lirade inte ihop. Purjolök/koriander/lime är ju goda smaker tillsammans men det blir man ju inte mätt på...

Helena

2/3/2019

Detta blev ingen succé hemma, det blev kvällsmackor istället. Även jag hoppas att detta recept inte återkommer i matkassen. Som vegetarian är det svårt att välja en annan kasse från er.

Lars

1/29/2019

Jättegott! Jag hoppas ni fortsätter med den här rätten.

Näringsvärde per portion

Energi 2305 KJ / 551 kCal
Fett 18 g
Salt 2.5 g
Kolhydrater 75 g
Protein 17 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept