Glacerad rödkål med koriander och frön
Rödkål som här glaceras med ketjap manis (en söt sojasås som kommer från Indonesien) tillsammans med chili och frön för att sedan bakas i ugnen. Servera med nudlar, krispiga haricot verts, koriander och limeklyftor för att pressa över.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 5 2019
Ingredienser
4 portioner
1 rödkål
1 msk smör
2 msk olivolja
salt
svartpeppar
1 röd chilipeppar
1 förp ketjap manis (à 125 ml)
1/2 purjolök à ca 100 g eller salladslök (1/2 purjolök motsvarar 1/2 påse salladslök à 125 g)
150 g haricots verts (bönor)
3 msk solrosfrön
1 msk sesamfrön
4 port äggnudlar
1 kruka koriander
1/2 lime
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2305 KJ / 551 kCal
Fett18 g
Salt2.5 g
Kolhydrater75 g
Protein17 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Håller med, denna rätt var tyvärr riktigt dålig på alla sätt och vis. Receptet kändes inte genomtänkt och smakerna lirade inte ihop. Purjolök/koriander/lime är ju goda smaker tillsammans men det blir man ju inte mätt på...
Angelika
2019-02-04Detta blev ingen succé hemma, det blev kvällsmackor istället. Även jag hoppas att detta recept inte återkommer i matkassen. Som vegetarian är det svårt att välja en annan kasse från er.
Helena
2019-02-03Jättegott! Jag hoppas ni fortsätter med den här rätten.
Lars
2019-01-29