Cacio e pepe-pizza

6
1
Cacio e pepe-pizza

Cacio e pepe-pizza med rikligt med nymalen svartpeppar och generösa mängder vällagrad ost. Låt ingredienserna från den italienska pastaklassikern cacio e pepe ta plats som pizzatopping.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2021

Cacio e pepe-pizza

Ingredienser

4 pizzor

Deg

4 g
färsk jäst (4 g jäst motsvarar ca 1 tsk)
700 g
vetemjöl (700 g vetemjöl motsvarar ca 11 1/2 dl)
5 dl
vatten
2 tsk
salt
2 msk
olivolja (+extra till jäsning)
250 g
ricottaost
2 msk
olivolja
1/2 tsk
salt
2 msk
finrivet citronskal
3 dl
riven parmesanost
3 dl
riven pecorinoost

Till servering

svartpeppar
olivolja

För alla

Innehåller gluten.
Gör laktosfri: byt ut ricottaost mot laktosfri färskost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut ostarna mot mjölproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: byt ut pecorinoost mot parmesanost. Känsliga äggallergiker bör välja parmesanost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex parmigiano reggiano.
Näringsvärdet är beräknat per pizza.

Gör så här

Tips

Använd färdig pizzadeg för en ljuvlig cacio e pepe-pizza på nolltid!

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentar

Lisa

2021-09-04

Gott och något annorlunda pizza, spännande smak. Dock la vi på all ost direkt innan ugnen för att vi inte hann/orkade, men det blev kanongott ändå.

Näringsvärde per portion

Energi 4819 KJ / 1153 kCal
Fett 50 g
Salt 6 g
Kolhydrater 130 g
Protein 43 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept