Cacio e pepe-pizza

Betyg 4.2 av 5.
15 personer har röstat
2
Cacio e pepe-pizza

Cacio e pepe-pizza med rikligt med nymalen svartpeppar och generösa mängder vällagrad ost. Låt ingredienserna från den italienska pastaklassikern cacio e pepe ta plats som pizzatopping.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2021

Cacio e pepe-pizza

Ingredienser

4 pizzor

Deg

4 g färsk jäst (4 g jäst motsvarar ca 1 tsk)
700 g vetemjöl (700 g vetemjöl motsvarar ca 11 1/2 dl)
5 dl vatten
2 tsk salt
2 msk olivolja (+extra till jäsning)
250 g ricottaost
2 msk olivolja
1/2 tsk salt
2 msk finrivet citronskal
3 dl riven parmesan
3 dl riven pecorinoost

Till servering

svartpeppar
olivolja

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
15 personer har röstat

Kommentarer

Godaste pizzan jag smakat!

Maria

2024-10-19

Gott och något annorlunda pizza, spännande smak. Dock la vi på all ost direkt innan ugnen för att vi inte hann/orkade, men det blev kanongott ändå.

Lisa

2021-09-04

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet är beräknat per pizza.
Energi4819 KJ / 1153 kCal
Fett50 g
Salt6 g
Kolhydrater130 g
Protein43 g

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Cacio e pepe - pasta med parmesan och peppar
Betyg 4.1 av 5.
177 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Pasta al limone – Citronpasta
Betyg 4.3 av 5.
329 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pasta Alfredo
Betyg 4.1 av 5.
366 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Filodegsrulle med parmesan och spenat
Betyg 4.4 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Parmesansnittar med tångkaviar, rödlök och smetana
Betyg 4.3 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pesto med basilika
Betyg 4.4 av 5.
240 personer har röstat
Under 15 min att tillaga