Cacio e pepe-pizza
Cacio e pepe-pizza med rikligt med nymalen svartpeppar och generösa mängder vällagrad ost. Låt ingredienserna från den italienska pastaklassikern cacio e pepe ta plats som pizzatopping.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2021
Ingredienser
4 pizzor
Deg
4 g färsk jäst (4 g jäst motsvarar ca 1 tsk)
700 g vetemjöl (700 g vetemjöl motsvarar ca 11 1/2 dl)
5 dl vatten
2 tsk salt
2 msk olivolja (+extra till jäsning)
250 g ricottaost
2 msk olivolja
1/2 tsk salt
2 msk finrivet citronskal
3 dl riven parmesan
3 dl riven pecorinoost
Till servering
svartpeppar
olivolja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat per pizza.
Energi4819 KJ / 1153 kCal
Fett50 g
Salt6 g
Kolhydrater130 g
Protein43 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Godaste pizzan jag smakat!
Maria
2024-10-19Gott och något annorlunda pizza, spännande smak. Dock la vi på all ost direkt innan ugnen för att vi inte hann/orkade, men det blev kanongott ändå.
Lisa
2021-09-04