Cacio e pepe-pizza

11
1
Cacio e pepe-pizza

Cacio e pepe-pizza med rikligt med nymalen svartpeppar och generösa mängder vällagrad ost. Låt ingredienserna från den italienska pastaklassikern cacio e pepe ta plats som pizzatopping.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2021

Cacio e pepe-pizza

Ingredienser

4 pizzor

Deg

4 g färsk jäst (4 g jäst motsvarar ca 1 tsk)
700 g vetemjöl (700 g vetemjöl motsvarar ca 11 1/2 dl)
5 dl vatten
2 tsk salt
2 msk olivolja (+extra till jäsning)
250 g ricottaost
2 msk olivolja
1/2 tsk salt
2 msk finrivet citronskal
3 dl riven parmesan
3 dl riven pecorinoost

Till servering

svartpeppar
olivolja

För alla

Innehåller gluten. Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: byt ut ricottaost mot laktosfri färskost.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex parmigiano reggiano.
Näringsvärdet är beräknat per pizza.

Gör så här

Tips

Använd färdig pizzadeg för en ljuvlig cacio e pepe-pizza på nolltid!

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentar

Lisa

2021-09-04

Gott och något annorlunda pizza, spännande smak. Dock la vi på all ost direkt innan ugnen för att vi inte hann/orkade, men det blev kanongott ändå.

Näringsvärde per portion

Energi 4819 KJ / 1153 kCal
Fett 50 g
Salt 6 g
Kolhydrater 130 g
Protein 43 g
Läs mer om näringsvärden