Pizzadeg romana

Betyg 4.6 av 5.
22 personer har röstat
5
Pizzadeg romana

Med denna pizzadeg får du till en äkta pizza romana, så som den serveras i Rom. Krispig och med lite tjockare botten, ofta skuren i fyrkantiga bitar. Kalljäs degen för att få den luftig och fin. Kräver lite planering men det är det värt!

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2017

Pizzadeg romana

Ingredienser

1 plåt
5 dl vetemjöl (5 dl motsvarar 300 g) + extra till utbakning
3 1/2 dl dinkelmjöl (3 1/2 dl motsvarar 200 g)
5 g torrjäst
4 dl kallt vatten
2 msk olivolja + extra till plåten
1/2 tsk salt

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.6 av 5.
22 personer har röstat

Kommentarer

Jättebra, lätt att knåda i lite mer mjöl på bänk om det behövs när den jäst klart.

Ingela

2023-03-19

Sjukt kladdig deg för att göra pizza på. Degen drar ihop sig alldeles för mycket och är kladdig så fort man försöker baka ut den. Fick använda massa extra mjöl för att få ordning på det vilket resulterade i halvbrända bottnar på pizzorna

Daniel

2022-09-03

Testade detta recept första gången idag, ger den 3.5/5. Behövs mer salt tycker jag och rekommenderar att hålla koll på ugnen, min var inne 10 min + 8 min och fick ordentligt med färg och genombakad. Tror inte jag gör denna igen om jag inte som denna gången har överblivet dinkelmjöl att förbruka.

Matilda

2021-10-02

Näringsvärde per portion

Energi8472 KJ / 2019 kCal
Fett42 g
Salt3.5 g
Kolhydrater346 g
Protein50 g

Testa liknande recept

Grillad focaccia
Betyg 2.7 av 5.
38 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Victorias dinkelbaguetter
Betyg 4.2 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Surdegsformbröd
Betyg 4.6 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ruccola och rosmarinpizza
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Sveciabröd med aprikoser
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grillade parmesanbröd
Betyg 5 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga