Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Pizzadeg romana

Med denna pizzadeg får du till en äkta pizza romana, så som den serveras i Rom. Krispig och med lite tjockare botten, ofta skuren i fyrkantiga bitar. Kalljäs degen för att få den luftig och fin. Kräver lite planering men det är det värt!

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 plåt portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda mjöl och jäst i en bunke. Tillsätt vattnet och rör med en slev tills degen börjar gå ihop. Tillsätt olja och salt och rör ihop, degen ska vara ganska lös. Täck med plastfolie och låt vila ca 1 timme i rumstemperatur.
  2. Stjälp upp degen på mjölat bakbord. Vik den över sig själv. Låt jäsa 5 minuter på bordet. Upprepa ytterligare två gånger tills du får en slät och rund degboll. 
  3. Lägg degen i en bunke och täck med plastfolie. Ställ i kylen minst 12 timmar. 
  4. Ta ut bunken och låt stå i rumstemperatur ca 1 timme. 
  5. Sätt ugnen på 250°C. 
  6. Lägg degen på mjölat bakbord. Platta ut den lätt med fingertopparna till en ca 30 x 40 cm stor platta. Lägg degen på ena armen och använd en hand för att lägga över den på en oljad plåt.
  7. Toppa med Tomatsås. Grädda i mitten av ugnen i 15 minuter.
  8. Lägg på valfri topping och grädda igen i ca 10 minuter. 

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg men innehåller gluten.

Ingredienser

Portioner: 1 plåt
  • 5 dl vetemjöl (5 dl motsvarar 300 g) + extra till utbakning
  • 3 1/2 dl dinkelmjöl (3 1/2 dl motsvarar 200 g)
  • 5 g torrjäst
  • 4 dl kallt vatten
  • 2 msk olivolja + extra till plåten
  • 1/2 tsk salt
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 8472 kJ / 2019 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept