Med denna pizzadeg får du till en äkta pizza romana, så som den serveras i Rom. Krispig och med lite tjockare botten, ofta skuren i fyrkantiga bitar. Kalljäs degen för att få den luftig och fin. Kräver lite planering men det är det värt!
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2017
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg men innehåller gluten.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jättebra, lätt att knåda i lite mer mjöl på bänk om det behövs när den jäst klart.
Ingela
2023-03-19Sjukt kladdig deg för att göra pizza på. Degen drar ihop sig alldeles för mycket och är kladdig så fort man försöker baka ut den. Fick använda massa extra mjöl för att få ordning på det vilket resulterade i halvbrända bottnar på pizzorna
Daniel
2022-09-03Testade detta recept första gången idag, ger den 3.5/5. Behövs mer salt tycker jag och rekommenderar att hålla koll på ugnen, min var inne 10 min + 8 min och fick ordentligt med färg och genombakad. Tror inte jag gör denna igen om jag inte som denna gången har överblivet dinkelmjöl att förbruka.
Matilda
2021-10-02