Pizzadeg romana

18
3
Pizzadeg romana

Med denna pizzadeg får du till en äkta pizza romana, så som den serveras i Rom. Krispig och med lite tjockare botten, ofta skuren i fyrkantiga bitar. Kalljäs degen för att få den luftig och fin. Kräver lite planering men det är det värt!

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2017

Pizzadeg romana

Ingredienser

1 plåt
5 dl vetemjöl (5 dl motsvarar 300 g) + extra till utbakning
3 1/2 dl dinkelmjöl (3 1/2 dl motsvarar 200 g)
5 g torrjäst
4 dl kallt vatten
2 msk olivolja + extra till plåten
1/2 tsk salt

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg men innehåller gluten.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

18

Kommentarer

Matilda

2021-10-02

Testade detta recept första gången idag, ger den 3.5/5. Behövs mer salt tycker jag och rekommenderar att hålla koll på ugnen, min var inne 10 min + 8 min och fick ordentligt med färg och genombakad. Tror inte jag gör denna igen om jag inte som denna gången har överblivet dinkelmjöl att förbruka.

Emelie

2020-08-23

Bästa receptet! Gör alltid detta

Yessica

2019-06-24

själv tycker jag om lite mer salt! Men jättegott ändå, och väldigt enkelt också.

Näringsvärde per portion

Energi 8472 KJ / 2019 kCal
Fett 42 g
Salt 3.5 g
Kolhydrater 346 g
Protein 50 g
Läs mer om näringsvärden