Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Enkel

Tryffeldoftande sallad

Tryffeldoftande sallad är en läcker och lyxig sallad med ruccola, soltorkade tomater, körbärstomater och pecorinoost som du toppar med vit tryffelolja och svartpeppar. En riktig höjdare på buffébordet!

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2004
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Strimla marinerade, soltorkade tomater. Dela, kärna ur och grovhacka några körsbärstomater (använd några hela vid serveringen).
  2. Skölj ruccola och hyvla pecorino i små bitar.
  3. Lägg upp de soltorkade tomaterna på ett fat. Fördela hackade tomater, ost och sallad över dem. Avsluta med vit tryffelolja och nymalen svartpeppar.

För alla

Fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör mjölkproteinfri: använd tofu i stället för pecorino.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 300 g marinerade soltorkade tomater
  • körsbärstomater
  • 100 g ruccolasallat (lite pepprig sallad)
  • 50 g pecorinoost (italiensk fårost)
  • tryffelolja
  • svartpeppar
Lägg till i inköpslistan