Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Skogspizza

Svamp- och ostpizza med skogens örter som smaksättare. Den hemmagjorda pizzadegen förbereds dagen innan. Kirskål och övriga av Skogspizzans vilda växter kan bytas ut mot mangold, spenat och ruccola. Toppa med chèvrekräm så är din pizza komplett.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Receptet är provlagat för 2 stora pizzor men går bra att baka ut till 4 små.

  1. Pizzadeg: Lös upp jästen i vattnet. Blanda alla ingredienser och arbeta degen i maskin med degkrok ca 10 minuter på lägsta hastighet.
  2. Dela degen i 2 eller 4 bollar (för 2 port). Täck över med plast och låt jäsa i kylen över natten.
  3. Ta ut degen och låt stå i rumstemperatur ca 1 timme innan den ska bakas av.
  4. Sätt ugnen på 250°C.
  5. Topping: Skala löken. Ansa svampen. Skiva lök och svamp tunt. Blanda med hälften av kriskålen, olja och salt.
  6. Mixa osten med vatten, lite i taget till en slät kräm.
  7. Kavla ut degen på mjölat bakbord. Forma till en rund pizzabotten. Lägg pizzabottnen på en baksten eller en bakpappersklädd plåt.
  8. Toppa med svampblandningen och klicka ut chèvrekrämen över pizzan.
  9. Grädda i mitten av ugnen tills pizzorna fått fin färg, ca 10 minuter.
  10. Toppa med resten av örterna och hugg in!

För alla

Fri från ägg men innehåller gluten och laktos och mjölkprotein.

Tips

Byt ut svalört och kirskål mot mangold, spenat och ruccola.

Ingredienser

Portioner: 2
Pizzadeg
  • 1/4 paket färsk jäst (à 50 g)
  • 3 1/2 dl vatten
  • 8 dl vetemjöl (8 dl motsvarar 480 g) + extra till utbakning
  • 2 tsk salt
  • 2 msk olja
Topping
  • 3 schalottenlökar
  • 500 g skogschampinjoner eller annan svamp
  • 4 dl harsyra, kirskål eller köpt kål och örter
  • 2 msk rapsolja
  • 1/2 tsk salt
  • 300 g getost av chèvretyp
  • ca 1/2 dl vatten
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?