Potatispizza med pecorino och svamp

Betyg 3.6 av 5.7 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Potatispizza med pecorino och svamp

Skivad kokt potatis är otippat gott på pizzan. Tillsammans med andra svenska smaker som skogschampinjoner och persilja är den här potatispizzan en riktig hit. Den som vill toppar med tryffelolja.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2017

Potatispizza med pecorino och svamp

Ingredienser

1 plåt
1 sats pizzadeg (se länk i steg 1 eller köp färdig pizzadeg)
500 g kokt, kall fast potatis
500 g skogschampinjoner
1/2 dl olivolja
salt
peppar

Till servering

2 dl riven pecorinoost
2 dl finhackad persilja
oliv- eller tryffelolja

Gör så här

00:15:00
00:10:00
00:10:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet är beräknad per plåt.
Energi15382 KJ / 3671 kCal
Fett158 g
Salt9.55 g
Kolhydrater446 g
Protein92 g

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Pizza Ciabatta
    Betyg 1.5 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Tryffeldoftande sallad
    0 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Cacio e pepe-pizza
    Betyg 4.1 av 5.17 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Pizza med pumpakräm och pecorino
    Betyg 4.8 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Skogspizza
    Betyg 4.6 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad