Polkabetor i sojavinägrett | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Polkabetor i sojavinägrett

Råkost när den är som bäst med rotfrukternas fotomodell polkabetan i centrum! Som rå blir den som allra snyggast, vid kokning vattnas det vackra mönstret ur. Blanda gärna mer av furikakekryddan med noriark, sesamfrön, salt och socker. Den är god till all asiatisk mat!

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2014
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skär polkabetorna i så tunna skivor som möjligt, gärna med mandolin.
  2. Lägg upp skivorna på ett stort fat. 
  3. Blanda soja, risvinäger och honung till en vinägrett. 
  4. Ringla vinägretten över betorna. Låt stå och dra minst 15 minuter.
  5. Furikakekrydda: Smula noriarket och blanda med sesamfrön, salt och socker.
  6. Strössla över furikakekryddan.
  7. Servera gärna polkabetorna till Långkok på koreanska med Marinerad spenat med sesam och Snabb gurkkimchi.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 polkabetor (à ca 80 g)
  • 1/2 msk japansk soja
  • 1/2 msk risvinäger
  • 1/2 tsk honung
Furikakekrydda
  • 1/2 noriark
  • 1 tsk vita sesamfrön
  • 1 tsk svarta sesamfrön
  • 1/2 tsk flingsalt
  • 1/2 tsk rårörsocker
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 242 kJ / 58 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept