Polkabetor i sojavinägrett
Råkost när den är som bäst med rotfrukternas fotomodell polkabetan i centrum! Som rå blir den som allra snyggast, vid kokning vattnas det vackra mönstret ur. Blanda gärna mer av furikakekryddan med noriark, sesamfrön, salt och socker. Den är god till all asiatisk mat!
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2014
Ingredienser
4 portioner
3 polkabetor (à ca 80 g)
1/2 msk japansk soja
1/2 msk risvinäger
1/2 tsk honung
Furikakekrydda
1/2 noriark
1 tsk vita sesamfrön
1 tsk svarta sesamfrön
1/2 tsk flingsalt
1/2 tsk rårörsocker
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi242 KJ / 58 kCal
Fett1 g
Salt0.5 g
Kolhydrater11 g
Protein2 g
Kommentarer