Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Ingefärssirap

Det är busenkelt att göra egen pannkakssirap! Ta vatten och socker, här rårörsocker, koka upp och koka ihop till en söt, trögflytande sirap att ringla över pannkakorna, men även frukostfilen eller dessertosten. Färsk ingefära i koket gör sirapen extra god!

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2015
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skiva ingefäran.
  2. Koka upp vatten och socker i en kastrull.
  3. Lägg i ingefäran och låt koka på låg värme ca 15 minuter eller tills sirapen tjocknat något.
  4. Sila bort ingefäran. Låt svalna. Förvara i rumstemperatur. Om sirapen är för tjock så värm upp den och späd med vatten.
  5. Servera gärna ingefärssirapen till Plättar med blåbärsyoghurt.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringberäkningen är på hela ingefärssirapen.

Ingredienser

  • 3 cm färsk ingefära
  • 1 dl vatten
  • 1 dl rårörsocker
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1472 kJ / 352 kCal