Balsamicokörsbär med glass i mandelkorg

Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
0
Balsamicokörsbär med glass i mandelkorg

Ta tillvara sommarens körsbärsskörd i en mumsig glassdessert. Receptet är provlagat med söta körsbär. Ha i mer socker om du använder surare bär. Mandelkorgarna är tjusiga, men lite trixiga att göra. Behåll dem som flarn om du vill.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2014

Balsamicokörsbär med glass i mandelkorg

Ingredienser

6 portioner
50 g  smör
1 dl  mandelspån
1/2 dl  socker
1 msk  honung
2 msk  vetemjöl
2 tsk  mjölk

Balsamicokörsbär

450 g  urkärnade körsbär
2 1/2 dl  rött vin
3 msk  rårörsocker
3/4 dl  balsamvinäger
1/2 l  vaniljglass till servering

För alla

Gör glutenfri: Byt ut vetemjölet mot majsstärkelse, Maizena.
Gör laktosfri: Välj laktosfria produkter av matfett, mjölk och glass.
Gör mjölkproteinfri: Använd mjölkfritt matfett. Byt ut mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfri glass, t ex havre- eller sojabaserad, alternativt sorbet.
Gör äggfri: Välj äggfri glass.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1426 KJ / 341 kCal
Fett15 g
Salt0.2 g
Kolhydrater39 g
Protein3 g

Testa liknande recept

Under 45 min att tillaga
Körsbärs-trifle med mandelcrème
Betyg 3.6 av 5.
17 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Körsbärssås
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Glaserade körsbär
Betyg 2.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Körsbärssaft
Betyg 4.2 av 5.
66 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Saffranspannkaka med körsbär i portvin
Betyg 2.8 av 5.
13 personer har röstat
Under 60 min att tillaga