Balsamicokörsbär med glass i mandelkorg

1
0
Balsamicokörsbär med glass i mandelkorg

Ta tillvara sommarens körsbärsskörd i en mumsig glassdessert. Receptet är provlagat med söta körsbär. Ha i mer socker om du använder surare bär. Mandelkorgarna är tjusiga, men lite trixiga att göra. Behåll dem som flarn om du vill.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2014

Balsamicokörsbär med glass i mandelkorg

Ingredienser

6 portioner
50 g smör
1 dl mandelspån
1/2 dl socker
1 msk honung
2 msk vetemjöl
2 tsk mjölk

Balsamicokörsbär

450 g urkärnade körsbär
2 1/2 dl rött vin
3 msk rårörsocker
3/4 dl balsamvinäger
1/2 l vaniljglass till servering

För alla

Gör glutenfri: Byt ut vetemjölet mot majsstärkelse, Maizena.
Gör laktosfri: Välj laktosfria produkter av matfett, mjölk och glass.
Gör mjölkproteinfri: Använd mjölkfritt matfett. Byt ut mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfri glass, t ex havre- eller sojabaserad, alternativt sorbet.
Gör äggfri: Välj äggfri glass.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1426 KJ / 341 kCal
Fett 15 g
Salt 0.2 g
Kolhydrater 39 g
Protein 3 g
Läs mer om näringsvärden