Snabb gurkkimchi

29
5
Snabb gurkkimchi

En expressvariant av det koreanska nationaltillbehöret kimchi som du gör genom att snabbsalta gurka och blanda med morot, salladslök, chili och kryddor. Enkelt och gott till wokade rätter och asiatiska långkok.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2014

Snabb gurkkimchi

Ingredienser

4 portioner
1 stor gurka (à 450 g)
1 tsk salt
1 liten morot
3 salladslökar
1 röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
1 vitlöksklyfta
1 msk fisksås
1/2 msk paprikapulver
1 tsk chiliflakes
1/2 msk socker

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

29

Kommentarer

Beatrice

2022-06-18

Maria, jag kan tipsa om att andvända vegansk fisksås som man köpa på asiatiska butiker

Kristin

2021-11-03

Kan man förbereda detta ett par dagar innan?

Margareta

2021-09-23

Hur länge håller kimchin?