Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Snabb gurkkimchi

En expressvariant av det koreanska nationaltillbehöret kimchi som du gör genom att snabbsalta gurka och blanda med morot, salladslök, chili och kryddor. Enkelt och gott till wokade rätter och asiatiska långkok.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2014
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skiva gurkan tunt. Lägg den på ett fat. Strö över saltet.
  2. Skala och skär moroten i tändstickstunna stavar.
  3. Skär salladslök och chili i tunna skivor. Skala och finriv vitlöken.
  4. Rör ihop vitlök, fisksås, paprikapulver, chiliflakes och socker till en paste i en liten bunke. 
  5. Torka av gurkan med hushållspapper. 
  6. Blanda gurka, morot, salladslök och chili väl med pasten. Låt dra 15 minuter före servering.
  7. Servera gärna gurkkimchin till Långkok på koreanska med Polkabetor i sojavinägrett och Marinerad spenat i sesam.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 stor gurka (à 450 g)
  • 1 tsk salt
  • 1 liten morot
  • 3 salladslökar
  • 1 röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk fisksås
  • 1/2 msk paprikapulver
  • 1 tsk chiliflakes
  • 1/2 msk socker
Lägg till i inköpslistan