Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Enkel

Norinötter med sesam

Att rosta olika sorters nötter med olja och kryddor är det ultimata partysnackset, så länge ingen är allergisk förstås! Smulade noriark, den typ av sjögräsblad som används till sushi, ger dessa söta, heta och sesampimpade cashewnötter en extra smakskjuts.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2015
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Hetta upp sesamoljan i en panna och stek nötterna hastigt. Se till att de inte bränns.
  2. Tillsätt soja, honung, sesamfrön och chiliflakes och låt det fräsa ihop någon minut. Ta från värmen.
  3. Vik ihop noriarket till ett litet paket och klipp i små bitar över nötblandningen och blanda runt med flingsalt.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är beräknat på hela satsen.

Ingredienser

  • 200 g cashewnötter
  • 3 msk sesamolja
  • 1 tsk japansk soja
  • 1 msk flytande honung
  • 2 msk sesamfrön
  • 1/2 tsk chiliflakes
  • 1/2 noriark
  • 1 tsk flingsalt
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 7204 kJ / 1721 kCal