Korean fried chicken

Betyg 4.5 av 5.
99 personer har röstat
25
Korean fried chicken

Korean fried chicken, även kallad chikin, är ett recept på koreansk kyckling som friteras och sedan doppas i en ljuvlig sås med honung, risvinäger och gochujang. Servera den friterade kycklingen med snabbpicklade grönsaker. Comfort food på koreanska!

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2020

Korean fried chicken

Ingredienser

4 portioner

Snabbpicklade grönsaker

1 dl risvinäger
3 msk strösocker
1/2 tsk salt
1 morot
10 cm rättika
1/2 rödlök

Sås

4 vitlöksklyftor
1 msk neutral olja
1 1/2 dl japansk soja
2 - 4 msk gochujang (eller 2 msk sriracha och 1 msk misopaste, för 4 port)
1/2 dl honung
2 msk risvinäger
1 dl farinsocker
3 msk ketchup

Frityrsmet

1 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 dl majsstärkelse
1 1/2 tsk bakpulver
3 dl iskallt vatten

Kyckling

2 1/2 dl majsstärkelse
2 1/2 tsk vitlökspulver
2 tsk gochugaru, koreansk chili (eller se tips)
1 tsk salt
600 g kycklinglårfilé
ca 1 1/2 l neutral olja (till fritering)

Till servering

2 msk rostade sesamfrön
1 dl hackade rostade jordnötter
kokt ris (gärna jasminris)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
99 personer har röstat

Kommentarer

5e gången vi gör denna rätt. Jackpot, hela familjen frågar efter när vi ska göra den igen. Fantastisk!

Mattias

2024-08-11

Vilken sjuk grej egentligen. Man tar en kyckling. Sen tar man ett ägg som kommer från kyckling, och så gnider man in kycklingen i det och lite brödsmulor. Saknas bara att man matar sin fågel med det så öppnar man väl nån helvetesport någonstans

Marcus

2024-05-20

Det är nåt som inte stämmer med att det här receptet har fått så bra recensioner. Jag är bra på att laga mat, enda gångerna jag misslyckats är när jag följer något recept från ICA. Det här var fullkomligt oätligt och vi följde receptet från punkt till pricka. Kycklingen smakade absolut ingenting och såsen hemsk, bara att slänga.

Therése

2024-03-10

Testa liknande recept

Kimchi på pak choi
Betyg 4.8 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kimchi på helt kålhuvud (Tongbaechu Kimchi)
Betyg 3.8 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Inlagd rättika
Betyg 2.6 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Snabbpicklade grönsaker
Betyg 3 av 5.
28 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rättika- och morotssallad
Betyg 3.6 av 5.
22 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Rättika med äpple och senapsfrö
Betyg 1 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga