Korean fried chicken

Betyg 4.5 av 5.
77 personer har röstat
21
Korean fried chicken

Korean fried chicken, även kallad chikin, är ett recept på koreansk kyckling som friteras och sedan doppas i en ljuvlig sås med honung, risvinäger och gochujang. Servera den friterade kycklingen med snabbpicklade grönsaker. Comfort food på koreanska!

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2020

Korean fried chicken

Ingredienser

4 portioner

Snabbpicklade grönsaker

1 dl  risvinäger
3 msk  strösocker
1/2 tsk  salt
1   morot
10 cm  rättika
1/2   rödlök

Sås

4   vitlöksklyftor
1 msk  neutral olja
1 1/2 dl  japansk soja
2 - 4 msk  gochujang (eller 2 msk sriracha och 1 msk misopaste, för 4 port)
1/2 dl  honung
2 msk  risvinäger
1 dl  farinsocker
3 msk  ketchup

Frityrsmet

1 1/2 dl  vetemjöl
1 1/2 dl  majsstärkelse
1 1/2 tsk  bakpulver
3 dl  iskallt vatten

Kyckling

2 1/2 dl  majsstärkelse
2 1/2 tsk  vitlökspulver
2 tsk  gochugaru, koreansk chili (eller se tips)
1 tsk  salt
600 g  kycklinglårfilé
ca 1 1/2 l  neutral olja (till fritering)

Till servering

2 msk  rostade sesamfrön
1 dl  hackade rostade jordnötter
kokt ris (gärna jasminris)

För alla

Kontrollera noga innehållet i gochujangpastan.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri mjölmix.

Gör så här

Tips

Förbered kycklingen i förskott! Fritera kycklingen i förväg och värm den sedan i 200 °C varmluft 7–10 minuter. Blanda den därefter med sås, sesamfrön och jordnötter.
Byt 2 tsk gochugaru mot 1 tsk chiliflakes och 1 tsk paprikapulver (för 4 port).

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
77 personer har röstat

Kommentarer

Så gott! Familjens favorit! Kycklingen är krispig och såsen perfekt tillbehör

Christina

2022-09-23

Det är helt klart något fel på andelen soja… Har kollat andra recept och det ska nog vara 2msk soja inte 2 dl

Martin

2022-08-04

Hej! Är det möjligt att tillaga kycklingen enligt recept och frysa in den? Hur länge håller den i frysen (förutsatt att det går bra att frysa in den)?

Alexander

2022-07-03

Hej Alexander! Vi skulle inte rekommendera att frysa in kycklingen, paneringen kommer bli mjuk och man vill ju ha den härligt krispig. Hoppas du gillar receptet. Hälsningar Ulrika

Redaktionen

2022-07-06

Testa liknande recept

Kimchi på pak choi
Betyg 4.8 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kimchi på helt kålhuvud (Tongbaechu Kimchi)
Betyg 3.8 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Inlagd rättika
Betyg 2.4 av 5.
11 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Snabbpicklade grönsaker
Betyg 2.9 av 5.
27 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rättika- och morotssallad
Betyg 3.4 av 5.
18 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Kimchi
Betyg 3.2 av 5.
44 personer har röstat
Över 60 min att tillaga