Korean fried chicken
Korean fried chicken, även kallad chikin, är ett recept på koreansk kyckling som friteras och sedan doppas i en ljuvlig sås med honung, risvinäger och gochujang. Servera den friterade kycklingen med snabbpicklade grönsaker. Comfort food på koreanska!
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2020
Ingredienser
4 portioner
Snabbpicklade grönsaker
1 dl risvinäger
3 msk strösocker
1/2 tsk salt
1 morot
10 cm rättika
1/2 rödlök
Sås
4 vitlöksklyftor
1 msk neutral olja
1 1/2 dl japansk soja
2 - 4 msk gochujang (eller 2 msk sriracha och 1 msk misopaste, för 4 port)
1/2 dl honung
2 msk risvinäger
1 dl farinsocker
3 msk ketchup
Frityrsmet
1 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 dl majsstärkelse
1 1/2 tsk bakpulver
3 dl iskallt vatten
Kyckling
2 1/2 dl majsstärkelse
2 1/2 tsk vitlökspulver
2 tsk gochugaru, koreansk chili (eller se tips)
1 tsk salt
600 g kycklinglårfilé
ca 1 1/2 l neutral olja (till fritering)
Till servering
2 msk rostade sesamfrön
1 dl hackade rostade jordnötter
kokt ris (gärna jasminris)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
5e gången vi gör denna rätt. Jackpot, hela familjen frågar efter när vi ska göra den igen. Fantastisk!
Mattias
2024-08-11Vilken sjuk grej egentligen. Man tar en kyckling. Sen tar man ett ägg som kommer från kyckling, och så gnider man in kycklingen i det och lite brödsmulor. Saknas bara att man matar sin fågel med det så öppnar man väl nån helvetesport någonstans
Marcus
2024-05-20Det är nåt som inte stämmer med att det här receptet har fått så bra recensioner. Jag är bra på att laga mat, enda gångerna jag misslyckats är när jag följer något recept från ICA. Det här var fullkomligt oätligt och vi följde receptet från punkt till pricka. Kycklingen smakade absolut ingenting och såsen hemsk, bara att slänga.
Therése
2024-03-10