Korean fried chicken

Korean fried chicken, även kallad chikin, är ett recept på koreansk kyckling som friteras och sedan doppas i en ljuvlig sås med honung, risvinäger och gochujang. Servera den friterade kycklingen med snabbpicklade grönsaker. Comfort food på koreanska!
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2020

Ingredienser
4 portioner
Snabbpicklade grönsaker
1 dl risvinäger
3 msk strösocker
1/2 tsk salt
1 morot
10 cm rättika
1/2 rödlök
Sås
4 vitlöksklyftor
1 msk neutral olja
1 1/2 dl japansk soja
2 - 4 msk gochujang (eller 2 msk sriracha och 1 msk misopaste, för 4 port)
1/2 dl honung
2 msk risvinäger
1 dl farinsocker
3 msk ketchup
Frityrsmet
1 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 dl majsstärkelse
1 1/2 tsk bakpulver
3 dl iskallt vatten
Kyckling
2 1/2 dl majsstärkelse
2 1/2 tsk vitlökspulver
2 tsk gochugaru, koreansk chili (eller se tips)
1 tsk salt
600 g kycklinglårfilé
ca 1 1/2 l neutral olja (till fritering)
Till servering
2 msk rostade sesamfrön
1 dl hackade rostade jordnötter
kokt ris (gärna jasminris)
Gör så här
00:30:00
00:15:00
00:10:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Följde receptet till punkt och pricka eftersom det fått så bra betyg och kommentarer men som jag såg i efterhand att någon längre ner skrivit så är det något som är fel med mängden soja. Det blev hur salt som helst. Kommer minst halvera mängden om jag gör detta igen! (och ja jag hade japansk soja och ingen annan sort)
Amanda
2025-01-05Fantastiskt god rätt, fra såsen som var magisk.
Inger
2024-12-265e gången vi gör denna rätt. Jackpot, hela familjen frågar efter när vi ska göra den igen. Fantastisk!
Mattias
2024-08-11