Korean fried chicken

43
14
Korean fried chicken

Korean fried chicken, även kallad chikin, är ett recept på koreansk kyckling som friteras och sedan doppas i en ljuvlig sås med honung, risvinäger och gochujang. Servera den friterade kycklingen med snabbpicklade grönsaker. Comfort food på koreanska!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2020

Korean fried chicken

Ingredienser

4 portioner

Snabbpicklade grönsaker

1 dl
risvinäger
3 msk
strösocker
1/2 tsk
salt
1
morot
10 cm
rättika
1/2
rödlök

Sås

4
vitlöksklyftor
1 msk
neutral olja
1 1/2 dl
japansk soja
2 - 4 msk
gochujang (eller 2 msk sriracha och 1 msk misopaste, för 4 port)
1/2 dl
honung
2 msk
risvinäger
1 dl
farinsocker
3 msk
ketchup

Frityrsmet

1 1/2 dl
vetemjöl
1 1/2 dl
majsstärkelse
1 1/2 tsk
bakpulver
3 dl
iskallt vatten

Kyckling

2 1/2 dl
majsstärkelse
2 1/2 tsk
vitlökspulver
2 tsk
gochugaru, koreansk chili (eller se tips)
1 tsk
salt
600 g
kycklinglårfilé
ca 1 1/2 l
neutral olja (till fritering)

Till servering

2 msk
rostade sesamfrön
1 dl
hackade rostade jordnötter
-
kokt ris (gärna jasminris)

För alla

Kontrollera noga innehållet i gochujangpastan.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri mjölmix.

Gör så här

Tips

Förbered kycklingen i förskott! Fritera kycklingen i förväg och värm den sedan i 200 °C varmluft 7–10 minuter. Blanda den därefter med sås, sesamfrön och jordnötter.
Byt 2 tsk gochugaru mot 1 tsk chiliflakes och 1 tsk paprikapulver (för 4 port).

Vad tyckte du om receptet?

43

Kommentarer

Miriam

2021-06-21

Jag med vego versionen körde utan honung också, sockret var mer än nog med sötma för min smak :)

Miriam

2021-06-20

Gjorde en vego version med tempeh istället för kyckling. Hoppade friteringen och stekte på för att göra det lite enklare :) Blev supergott med såsen! Skulle vara god med en bra krispig tofu också.

Miriam

2021-06-20

Gjorde en vego version med tempeh istället kyckling. Supergott! Skulle vara jättegod med riktigt krispig tofu också.

Testa liknande recept