Marinerad spenat med sesam

Betyg 4 av 5.
55 personer har röstat
4
Marinerad spenat med sesam

Färsk spenat är fantastiskt nyttigt och fräscht. Marinerad med japansk soja och sesamolja så får du ett underbart tillbehör till alltifrån fågel, fisk och kött. Låt bara inte mängden spenat avskräcka dig – den krymper ihop rejält när den blancheras.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2020

Marinerad spenat med sesam

Ingredienser

4 portioner
1 tunt skivad salladslök
ca 2 l vatten
1 påse färsk spenat (à 200 g)
1 msk japansk soja
1 msk sesamolja
ev 1 msk rostade sesamfrön

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
55 personer har röstat

Kommentarer

Så gott! Använder tinad, urkramad frysspenat och gör dubbel sats, om det ändå skulle bli något över håller det några dagar i kylskåp.

Gerd

2023-01-18

Kan man använda frusen spenat?

Carin

2021-02-17

Hej Carin! Ja men spenaten blir nog aningens mjukare om fryst används. Välj fryst bladspenat och låt den tina och krama sen ur vätskan. Hoppa alltså över steget med det heta vattnet, fryst spenat är redan förvälld. Blanda sen med övriga ingredienser. Hoppas du gillar rätten. Hälsningar Ulrika

Redaktionen

2021-02-18

Kan man låta den stå över natten?

Christine

2019-10-30

Hej Christine! Ja du kan tillaga den och förvara i kylen över natten. Det är viktigt att du kyler ner spenaten snabbt (som det står i receptet). Jag skulle vänta med att tillsätta sesamfröna till ca 15 min innan servering så de behåller lite av sin krispighet. Hälsningar Ulrika

Redaktionen

2019-10-30

Näringsvärde per portion

Energi258 KJ / 62 kCal
Fett5 g
Salt1 g
Kolhydrater2 g
Protein3 g

Testa liknande recept

Bibimbap med svamp
Betyg 4.7 av 5.
33 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Bibimbap
Betyg 4.7 av 5.
111 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Koreansk auberginesallad
Betyg 4 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Koreansk gurksallad
Betyg 3.5 av 5.
81 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sesammarinerad ananas- och melonsallad
Betyg 3.6 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Japchae – sötpotatisnudlar med tofu och svamp
Betyg 4.3 av 5.
15 personer har röstat
Under 30 min att tillaga