UNDER 30 MIN | Medel

Marinerad spenat med sesam

Färsk spenat är fantastiskt nyttigt och fräscht. Marinerad med japansk soja och sesamolja så får du ett underbart tillbehör till alltifrån fågel, fisk och kött. Låt bara inte mängden spenat avskräcka dig – den krymper ihop rejält när den blancheras.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2020
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär salladslöken i tunna skivor.
  2. Lägg spenaten i en stor bunke. Koka upp vattnet och häll över spenaten. Häll genast av vattnet och skölj spenaten med iskallt vatten. Krama ur all vätska ordentligt.
  3. Blanda spenaten med övriga ingredienser. Låt gärna stå 15 minuter före servering.
  4. Servera gärna den marinerade spenaten till Långkok på koreanska med Polkabetor i sojavinägrett och Snabb gurkkimchi.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 tunt skivad salladslök
  • ca 2 l vatten
  • 1 påse färsk spenat (à 200 g)
  • 1 msk japansk soja
  • 1 msk sesamolja
  • ev 1 msk rostade sesamfrön

Näringsvärde
Per portion

Energi 258 kJ / 62 kCal