Marinerad spenat med sesam | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Marinerad spenat med sesam

Färsk spenat är fantastiskt nyttigt och fräscht. Marinerad med japansk soja och sesamolja så får du ett underbart tillbehör till alltifrån fågel, fisk och kött. Låt bara inte mängden spenat avskräcka dig – den krymper ihop rejält när den blancheras.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2014
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rosta sesamfröna i en torr och het stekpanna.
  2. Skär salladslöken i tunna skivor.
  3. Koka upp 2 liter vatten. 
  4. Lägg spenaten i ett durkslag och häll det kokande vattnet över. Skölj sedan med iskallt vatten och krama ur den ordentligt.
  5. Blanda spenaten med övriga ingredienser. Låt stå 15 minuter före servering.
  6. Servera gärna den marinerade spenaten till Långkok på koreanska med Polkabetor i sojavinägrett och Snabb gurkkimchi.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 msk sesamfrön
  • 1 salladslök
  • 1 stor påse färsk spenat (à 250 g)
  • 1 msk japansk soja
  • 1 msk sesamolja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 258 kJ / 62 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept