Färsk spenat är fantastiskt nyttigt och fräscht. Marinerad med japansk soja och sesamolja så får du ett underbart tillbehör till alltifrån fågel, fisk och kött. Låt bara inte mängden spenat avskräcka dig – den krymper ihop rejält när den blancheras.
Ett recept från:
Buffé
nr 10,
2020
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Kommentarer
Carin
2021-02-17Kan man använda frusen spenat?
Redaktionen ICAse
2021-02-18Hej Carin! Ja men spenaten blir nog aningens mjukare om fryst används. Välj fryst bladspenat och låt den tina och krama sen ur vätskan. Hoppa alltså över steget med det heta vattnet, fryst spenat är redan förvälld. Blanda sen med övriga ingredienser. Hoppas du gillar rätten. Hälsningar Ulrika
Christine
2019-10-30Kan man låta den stå över natten?
Redaktionen ICAse
2019-10-30Hej Christine! Ja du kan tillaga den och förvara i kylen över natten. Det är viktigt att du kyler ner spenaten snabbt (som det står i receptet). Jag skulle vänta med att tillsätta sesamfröna till ca 15 min innan servering så de behåller lite av sin krispighet. Hälsningar Ulrika
Karsten
2018-02-23Jätte fräscht