Marinerad spenat med sesam

46
3
Marinerad spenat med sesam

Färsk spenat är fantastiskt nyttigt och fräscht. Marinerad med japansk soja och sesamolja så får du ett underbart tillbehör till alltifrån fågel, fisk och kött. Låt bara inte mängden spenat avskräcka dig – den krymper ihop rejält när den blancheras.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2020

Marinerad spenat med sesam

Ingredienser

4 portioner
1 tunt skivad salladslök
ca 2 l vatten
1 påse färsk spenat (à 200 g)
1 msk japansk soja
1 msk sesamolja
ev 1 msk rostade sesamfrön

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

46

Kommentarer

Carin

2021-02-17

Kan man använda frusen spenat?

Redaktionen ICAse

2021-02-18

Hej Carin! Ja men spenaten blir nog aningens mjukare om fryst används. Välj fryst bladspenat och låt den tina och krama sen ur vätskan. Hoppa alltså över steget med det heta vattnet, fryst spenat är redan förvälld. Blanda sen med övriga ingredienser. Hoppas du gillar rätten. Hälsningar Ulrika

Christine

2019-10-30

Kan man låta den stå över natten?

Redaktionen ICAse

2019-10-30

Hej Christine! Ja du kan tillaga den och förvara i kylen över natten. Det är viktigt att du kyler ner spenaten snabbt (som det står i receptet). Jag skulle vänta med att tillsätta sesamfröna till ca 15 min innan servering så de behåller lite av sin krispighet. Hälsningar Ulrika

Karsten

2018-02-23

Jätte fräscht

Näringsvärde per portion

Energi 258 KJ / 62 kCal
Fett 5 g
Salt 1 g
Kolhydrater 2 g
Protein 3 g
Läs mer om näringsvärden