Ugnsstekt karré med smålökar och vin

11
2
Ugnsstekt karré med smålökar och vin

Fläskkarré tillagad som hel grytstek i ugn blir fantastiskt mör. Bjud med vitlökscrème och gärna kokt potatis. Perfekt söndagsmiddag!

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2012

Ugnsstekt karré med smålökar och vin

Ingredienser

8 portioner
1 1/2 kg benfri fläskkarré i bit
1 tsk salt
2 krm peppar
500 g steklök
3 morötter
3 msk olivolja
4 vitlöksklyftor
1 tsk rosmarin
3 lagerblad
5 svartpepparkorn
2 kvistar persilja
2 msk honung
2 dl torrt vitt vin
3 msk konc kycklingfond
5 dl vatten

Vitlökscrème

2 dl crème fraiche
2 vitlöksklyftor
tabasco

Till servering

kokt potatis

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen för fonden. Fri från ägg och gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Näringsberäkningen inkluderar potatis.

Tips

Lägg steklökarna i varmt vatten en kvart så blir de lättare att skala.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentarer

Christian

2022-11-20

Överraskande gott och enkelt att tillaga. Stoneleigh Latitude Chardonnay passade mycket bra till denna rätt.

Eva

2012-01-23

Fantastiskt gott. 1,5 kg skulle räcka till 6-8 personer. Vi hade strax över 2 kg och det blev inte mycket kvar.

Näringsvärde per portion

Energi -1 KJ / 680 kCal
Fett 34 g
Kolhydrater 47 g
Protein 40 g
Läs mer om näringsvärden