Ugnsstekt karré med smålökar och vin

Betyg 4.1 av 5.
13 personer har röstat
3
Ugnsstekt karré med smålökar och vin

Fläskkarré tillagad som hel grytstek i ugn blir fantastiskt mör. Bjud med vitlökscrème och gärna kokt potatis. Perfekt söndagsmiddag!

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2012

Ugnsstekt karré med smålökar och vin

Ingredienser

8 portioner
1 1/2 kg  benfri fläskkarré i bit
1 tsk  salt
2 krm  peppar
500 g  steklök
3   morötter
3 msk  olivolja
4   vitlöksklyftor
1 tsk  rosmarin
3   lagerblad
5   svartpepparkorn
2   kvistar persilja
2 msk  honung
2 dl  torrt vitt vin
3 msk  konc kycklingfond
5 dl  vatten

Vitlökscrème

2 dl  crème fraiche
2   vitlöksklyftor
tabasco

Till servering

kokt potatis

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen för fonden. Fri från ägg och gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Näringsberäkningen inkluderar potatis.

Tips

Lägg steklökarna i varmt vatten en kvart så blir de lättare att skala.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
13 personer har röstat

Kommentarer

jättegott skötte sig själv när man ställde in temperaturen på ungnen 83 grader innertemp gott rek

Jimmie

2023-12-05

Överraskande gott och enkelt att tillaga. Stoneleigh Latitude Chardonnay passade mycket bra till denna rätt.

Christian

2022-11-20

Fantastiskt gott. 1,5 kg skulle räcka till 6-8 personer. Vi hade strax över 2 kg och det blev inte mycket kvar.

Eva

2012-01-23

Näringsvärde per portion

Energi-1 KJ / 680 kCal
Fett34 g
Kolhydrater47 g
Protein40 g

Testa liknande recept

Het karré med chili och äppelcidervinäger
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ugnskarré med frukt och grönsaker
Betyg 4 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rapsgriskarré med tomat och parmesan
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Oxfilé med apelsin- & peppartäcke
Betyg 4.3 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Porchetta med rostade skockor och brysselkål
Betyg 4.1 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Tjälknöl på älg i saltlag med vin
Betyg 4.6 av 5.
45 personer har röstat
Över 60 min att tillaga